Как да пресичат през зимата отиграха ученици в София

Екип на News24sofia.eu
Views 425
0 0

Показна акция за безопасно пресичане на улицата бе проведена в двора на столичното 119-то училище. Учениците бяха на симулативно пътно платно с пешеходна пътека, където имаше знак „Стоп“ и „Дете на пътя“.

Акцията е на Държавна агенция „Пътна безопасност“ и бе насочена към учениците от първите класове на училището. Държавен инспектор Светослав Васев обясни на децата правилата за движение по пътищата, раздаде на всички светлоотразителни ленти и под формата на игра демонстрира опасна ситуация.

Инициативата е по повод Седмица на безопасността и Европейски ден без жертви на пътя.

От децата трябва да тръгне обучението за правилата пътищата чрез личен пример„, обясни инспекторът. Той добави, че Държавната агенция има и други инициативи в други училища в София, но и в страната.

Наближават мъглите, децата трябва да са със светлоотразителни елементи на пътя. Когато си тръгват към вкъщи да знаят кога е най-безопасният момент и да внимават„, уточни Васев.

Той призова да се прочете в училище, а и от другите граждани новата стратегия за движение по пътищата 2021-2023, която е с ясни правила и екшън план. В него се съдържа информация за координация между институциите, предложение за изграждане на щадяща инфраструктура, например мантинели, която може да спаси човешки живот, както и обучение през целия живот. Тя е публично достъпна на страницата на агенцията.

От инициатива „Отрази светлината“, които участваха в инициативата, поясниха, че основната цел е да се обезопасят децата по пътищата с ярки дрехи, светлоотразители и други, особено сега в есенно-зимния сезон.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Митничари задържаха 4,8 кг марихуана, укрита в куриерска пратка

Пратката пътувала от Италия за Гърция

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: