Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кабинетът удължава концесията на 6 морски плажа

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Александър Александров

Министерският съвет прие Решение за приемане на отправени от концесионерите предложения за удължаване на срока на договори за концесия за 6 морски плажа, съобщиха от МС след днешното правителствено заседание.

Удължават срока на концесията на плаж „СБА„, община Каварна, област Добрич, морски плаж „Албена„, община Балчик, област Добрич, морски плаж „Слънчев ден„, община Варна, област Варна, морски плаж „Св. Влас – болницата„, община Несебър, област Бургас, морски плаж „Крайморие„, община Бургас, област Бургас и морски плаж „Росенец – север„, община Бургас, област Бургас.

С приемането на Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето /ПЗР на ЗИД на 33/ се създаде възможност концесионерите на морски плажове да се справят със задължението си по осигуряване задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. На тях им се предостави възможност за допълнителен срок за предоставяне на услуги на морския плажза да се преодолеят ограниченията на въведените поради пандемията мерки и настъпилата безпрецедентна икономическа обстановка в национален и световен мащаб. Удължи се срокът на договорите им за концесия с до една година, в зависимост от това кога изтича срокът на съответния договор и при наличие на нормативно установените условия.

Удължаването на срока на концесията се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности – чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него за сезон 2020 г. съгласно уведомлението му по § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на Закона за здравето. Концесионерът трябва да е заплатил е концесионното си възнаграждение за 2020 г. и да се вписва в изискванията на чл. 7 от Методика за определяне размера на намалението на дължимото концесионно възнаграждение и наемна цена за 2020 г., което съответства на намалението на цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2020 г. и за удължаване на срока на концесията и на наема.

За удължените срокове на концесиите, концесионерите дължат заплащане на концесионни възнаграждения или плащания при условия и в срокове, съгласно договорите си за концесия.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Соломон Паси: Преговорите за коалиция бяха обречени

Надявах се да се стигне до ротация в управлението,...

Ще се разберат ли ГЕРБ и ПП-ДБ за споразумението?

Съставът на министрите не е ключовият проблем

ЕК одобри приходите от замразените руски активи за Украйна

Ние продължаваме много ясно да стоим до Украйна, както...

Русия се похвали с още един унищожен американски танк край Авдеевка

Руските сили са унищожили пореден американски танк Abrams на...

Днес започва обсъждане на промените в Закона за съдебната власт

Министерство на правосъдието публикува днес за обществено обсъждане новия...

Испанската брегова охрана спаси 124 мигранти край Канарските острови

Испанската брегова охрана спаси 124 мигранти, включително малки деца...

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София, предаде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img