Кабинетът прекрати конкурса за търсене на нефт и газ в „Блок 1-26 Тервел“

Екип News24sofia.eu
Прочитания 1134
0 0

Кабинетът реши да прекрати конкурса за търсене на нефт и природен газ в „Блок 1-26 Тервел“, съобщиха от Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

„Блок 1-26 Тервел“ е разположен в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Конкурсът за избор на титуляр на разрешение за търсене и проучване за блока бе обявен с решение №485 на Министерския съвет от 6 август 2019 г.

В срока, определен от Министерския съвет, нито един кандидат не е закупил конкурсни книжа и не са подадени заявления за участие в конкурса.

Конкурсната процедура се прекратява на основание чл. 50 а, т. 1 от Закона за подземните богатства. Въпросният текст гласи, че конкурсът за предоставяне на разрешение се прекратява с решение на органа, открил процедурата, когато не е подадено заявление или предложение.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Повдигнаха обвинение на тримата от наркогрупата с "кашонения" кокаин

Повдигнаха обвинение на тримата, участвали в организирана престъпна група за трафик на кокаин от Колумбия, импрегниран в кашони за плодове. На съд са предадени собствениците на две дружества за търговия и за преработка на плодове за това, че от неустановена дата през 2019 г. до 31 януари 2020 г. участвали […]