Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кабинет с мандата на ДБ би спрял парцелирането на властта по министерства

Снимка: архив БГНЕС

Край на „парцелирането на властта“, т.е. всяка партия да държи изцяло контрола на министерства, каквато практика бе възприета от бившата четворна коалиция с премиер Кирил Петков.

Това ще е сред основните концепции за следващ кабинет на „Демократична България“, ако президентът Румен Радев им връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на текущото Народно събрание.

Един от основните проблеми на предното управление бе именно това парцелиране, което доведе до липса на комуникация и диалог, до липса на доверие. Това трябва да се отстрани„, каза лидерът на „градската десница“ Христо Иванов в кулоарите на парламента.

Иванов отново преповтори тезата си, изказвана неколкократно през последните дни – в евентуален кабинет, конструиран с третия мандат, не следва да присъстват ярки политически фигури. „Важно е да се намери начин за някаква реконструкция на това мнозинство, на която да се базира третия мандат. Трябва да намерим начин, може би през промяна във формулата, в начина на водене на преговори, на комуникация. Смятаме, че това, което може да помогне, е леко оттегляне на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета.“

Позитивно оценяваме това, че президентът Радев реши да проведе консултации между политическите сили, защото целта е да се търсят допирни точки. В такъв кръг от консултации ще участваме сериозно и тогава ще излезем с пълна формула, надям се и да проведем разговори с колегите от сегашното четворно мнозинство„, оцени действията на държавната глава народният представител.

Освен това – при хипотезата, че получи третия мандат, „Демократична България“ ще се уповава и на управленската програма, договорена в тройния формат между ПП, БСП и ДБ при преговорите между тях след връчването на първия мандат.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран показа дрон за атака срещу Израел

На международното оръжейно изложение в Доха (Катар) Иран за...

Шефът на СДВР не вижда нужда от проверка за връзки на Любомир Янев с Нотариуса

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов, снимка: ...

Русия открила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които...

Повторното явяване на матура да бъде платено, предлагат от МОН

Министерството на образованието предлага повторното явяване на матурата да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img