Йорданова: Работна група обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“

Views 37235
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Работна група в Министерството на правосъдието обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“, съобщи ресорният министър Надежда Йорданова, цитирана от БНТ.

Става въпрос от една страна и за изготвяне на самостоятелен закон със самостоятелна процедура, или съответно прилагане на процедурите, които в момента съществуват по закона за мерките срещу изпиране на пари, включително беше обсъждан и вариантът дали да не се измени законът, който е свързан със защита срещу тероризъм. Но всичко това е въпрос на дискусия, така че когато сме готови, ще обявим законопроекта„, каза Йорданова

Окончателното предложение ще бъде представено за обсъждане на коалиционните партньори, посочи Надежда Йорданова. Тя отбеляза, че проектът на закона, който преди дни изтече в медиите, не съответства на Конституцията и на Европейската конвенция за защита правата на човека, поради което не може да бъде подкрепен.

Правосъдният министър участва в дискусия, свързана с промени в Търговския закон, свързани с подобряване на производството по несъстоятелност.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Лукашенко не се плаши от пропагандата, а я овладява

Западът се стреми да дестабилизира беларуското общество и да промени конституционната система в Беларус. Това заяви президентът на страната Александър Лукашенко на среща за подобряване на информационните политики, съобщава ТАСС. „Всъщност сме под натиск от колективния Запад – Вашингтон и неговите съюзници. Техните намерения са добре известни: да дестабилизират обществото, да променят […]