Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Йорданова и Кьовеши не са разговаряли за Гешев

Снимка: архив БГНЕС

Вътрешнополитически въпроси и главният прокурор Иван Гешев не са били обект на разговор по време на срещата между правосъдния министър Надежда Йорданова и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Пред журналисти в кулоарите на парламента, Йорданова обясни, че е разговаряла сутринта с Кьовеши за изменения в Наказателния кодекс, които да премахнат пречката пред ефективно разследване и престъпленията, свързани с измами с евросредства.

Друго, за което говорили, било за измененията в Закона за съдебната власт, които да гарантират по-ефективна и самостоятелна работа на европейските делегирани прокурори в България, така че да се гарантира изпълнението на регламента за европейската прокуратура в пълнота.

Йорданова уведомила Кьовеши и за напредъка на България по законодателните процедури, при които се признава компетентността на европейската прокуратура в случаите, когато има елемент, свързан с държави-членки, които не са приели регламента за европейската прокуратура или пък са държави-членки на Съвета на Европа.

Припомняме, че като част от посещението си в България, европейският главен прокурор даде брифинг в Министерски съвет и проведе работни срещи с главния прокурор Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Не е необичайно нещо отлагането на заседанието на Министерски съвет. Така правосъдният министър Надежда Йорданова коментира накратко в кулоарите на парламента отложеното заседание на Министерски съвет днес.

По думите ѝ става въпрос за ангажимент и динамика в програмата на изпълнителната власт. Йорданова не е уведомена и не знае дали премиерът Кирил Петков има среща с американски представители или извънреден коалиционен съвет като причина за отложеното заседание на МС.

Тя призова медиите да коментират коалиционните въпроси с коалиционния съвет. „В заседанието и дневния ред на Министерски съвет може да го видите, то е публично и знаете какви решения сме взели„, каза Йорданова в отговор на въпрос дали министрите в правителството са гласували за допускане на предложението на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ хвърлят щетата „Боташ“ в пленарна зала и на Денков (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=_MwTfUX6MSw Парламентарната група на ГЕРБ-СДС входира доклада с "Боташ" в...

ИТН има готов отбор да побеждава

"Има такъв народ" има готов отбор да побеждава. В...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Ваня Григорова насочи поглед към парламента

Общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова се впуска в...

Задържаха в Луковит българин, превозвал нелгални мигранти

Ловешката районна прокуратура разследва трафик на мигранти. Това съобщава "Нова", като...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img