Извънредни новини за убийството на 16 г. Боби в столичния квартал „Д. Миленков“

Ще се протестира мярката за неотклонение „домашен арест“, определена от съда по отношение на многократно осъждан мъж, обвинен за смъртта на младежа

Прочитания 216
0 0
16-годишния Борислав Борисов, снимка: Facebook

Днес, 07.06.2020 г., състав на Софийски градски съд не е приел доводите, изложени в искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Г., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 124 ал. 1 от НК, съобщават от обвинението.

Двадесет и осем годишният мъж е бил привлечен в качеството на обвиняем по наказателно производство, започнало на 05.06.2020 г. във връзка със смъртта на шестнадесетгодишния Б.Б. в столичния квартал „Димитър Миленков“.

В резултат на незабавните действия от страна на органите на реда и прокуратурата извършителят на деянието е бил установен – А.Г. В хода на разследването е станало известно, че той умишлено нанесъл на пострадалия средна телесна повреда, вследствие на която настъпила смъртта на пострадалия.

След задържането му за срок до 72 часа, прокуратурата е внесла в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

В днешното съдебно заседание прокурорът от Софийска градска прокуратура е изложил мотивите за това – наличието на изискуемите от закона две предпоставки за неговото задържане.

Това са съпричастността на обвиняемия А.Г. към извършеното тежко умишлено престъпление, както и реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Държавното обвинение е посочило, че в случая се касае за изключително висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца. Били са представени данни за това, че обвиняемият А.Г. е предлагал парични суми на пет лица, за да свидетелстват, че смъртта на Б.Б. е настъпила вследствие на удар от кон.

Приложено е било свидетелство за три други осъждания. Въпреки това, съдът е приел, че няма опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Поради това му е определил домашен арест.

Софийска градска прокуратура ще оспори изводите на Софийски градски съд като неправилни и незаконосъобразни. Предстои да бъде внесен протест, с който ще иска да бъде отменено първоинстанционното определение относно мярката за неотклонение спрямо А.Г., като тя да бъде изменена в „задържане под стража“.

Разследването по досъдебното производство продължава. 

Източник: „Блиц“.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Теди Александрова: Не моята кола е изпухнала в пламаци

Поп-фолк певицата Теди Александрова заяви пред колегите от „Блиц“, че е слух, че нейния джип „Рейндж Роувър“ е пламнал на магистрала „Тракия“, преди тунела „Траянови врата“. Тя заяви още пред „Блиц“, че тя заяви, че автомобилът ѝ е паркиран пред дома ѝ. Както вече Информационна агенция News24sofia.eu писа, че наш […]