Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Извънредни новини за убийството на 16 г. Боби в столичния квартал „Д. Миленков“

16-годишния Борислав Борисов, снимка: Facebook

Днес, 07.06.2020 г., състав на Софийски градски съд не е приел доводите, изложени в искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Г., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 124 ал. 1 от НК, съобщават от обвинението.

Двадесет и осем годишният мъж е бил привлечен в качеството на обвиняем по наказателно производство, започнало на 05.06.2020 г. във връзка със смъртта на шестнадесетгодишния Б.Б. в столичния квартал „Димитър Миленков“.

В резултат на незабавните действия от страна на органите на реда и прокуратурата извършителят на деянието е бил установен – А.Г. В хода на разследването е станало известно, че той умишлено нанесъл на пострадалия средна телесна повреда, вследствие на която настъпила смъртта на пострадалия.

След задържането му за срок до 72 часа, прокуратурата е внесла в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

В днешното съдебно заседание прокурорът от Софийска градска прокуратура е изложил мотивите за това – наличието на изискуемите от закона две предпоставки за неговото задържане.

Това са съпричастността на обвиняемия А.Г. към извършеното тежко умишлено престъпление, както и реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Държавното обвинение е посочило, че в случая се касае за изключително висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца. Били са представени данни за това, че обвиняемият А.Г. е предлагал парични суми на пет лица, за да свидетелстват, че смъртта на Б.Б. е настъпила вследствие на удар от кон.

Приложено е било свидетелство за три други осъждания. Въпреки това, съдът е приел, че няма опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Поради това му е определил домашен арест.

Софийска градска прокуратура ще оспори изводите на Софийски градски съд като неправилни и незаконосъобразни. Предстои да бъде внесен протест, с който ще иска да бъде отменено първоинстанционното определение относно мярката за неотклонение спрямо А.Г., като тя да бъде изменена в „задържане под стража“.

Разследването по досъдебното производство продължава. 

Източник: „Блиц“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Евродепутатите осъдиха атаката на Иран срещу Израел и призоваха за санкции

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите категорично осъдиха безпрецедентните...

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Елена Йончева окончателно загуби данъчно дело за 58 000 лв.

Евродепутатът Елена Йончева окончателно губи делото по обвинения за присвояване...

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Даниел Митов се отказва от Външно министерство (ОБНОВЕНА)

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Лавров знае за френски инструктори в Украйна, споменава и България

Русия разполага с информация, че френски инструктори заедно с...

Кулоарно напрежение и пленарни сръдни за оставката на Росен Желязков

Няма кворум за днешното заседание на Народното събрание (НС)....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img