Израел демонстрира лазерно оръжие, поразяващо цели във въздуха от самолет (ВИДЕО)

То е с далекобойност над километър…

Прочитания 524
0 0

Израелското министерство на отбраната демонстрира успешно изпитание на боен лазер – ново оръжие, с което успя от самолет да порази дрон. Това е съвместна разработка на министерството, израелските военновъздушни сили и компанията Elbit Systems, съобщи изданието FlightGlobal.

Лазерната инсталация е монтирана на самолет Cessna 208B Grand Caravan.

На видео, разпространено в мрежата, се вижда как лазерът поразява малък безпилотен апарат.

По време на изпитанията са поразени цели на разстояние по-голямо от километър.

От министерството на отбраната на Израел посочват, че прехващането на дронове с помощта на лазер има редица предимства: то е евтино, ефективно е на голямо разстояние, освен това една система може да защитава голям периметър.

Предвижда се лазерите да допълват съществуващите системи за противовъздушна отбрана, като комплекса „Железен купол“.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турция започна третата фаза от изпитанията на своята ваксина срещу COVID-19

Препаратът е наречен Turkovac…