„Изправи се! Ние идваме“ готови да се върнат на площада веднага (ВИДЕО)

Прочитания 31398
0 0
Снимка: „Дарик нюз“

Да се изпълни волята на обикновените хора на страната – да живеят в справедлива, богата правова държава. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Ние идваме“ в декларация на партията в първия ден на 46-то НС.

Тя обясни защо е сменено името на групата, „защото призивът „мутри вън“ не е достатъчен да се изгонят мутрите от ежедневието на българските граждани, след мутризацията, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи, във всички власти, сблъсъците ще предизвикват турбуленция в живота„. Имаме решимостта да осветим този процес и да сме гарант, че няма да плашат и притесняват българските граждани и бизнес, затова идваме, за да изгоним мутрите, категорична бе Манолова.

Тя поясни, че трябва да се променят законите, за да не е възможна мутризация в бъдеще, независимо от това кой е на власт.

Нищо няма да ни спре да се върнем на площадите, ако видим, че в сградата се извършва подмяна на волята на хората от протестите. При първия знак, че се готви подмяна, отиваме на площадите, волята беше кристално ясна – те очакват от формациите на протеста да се обединим и да има трансформация, модернизация на България и сформиране на почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим постове и парцелиране на властта, отговорността и правото са на първата сила – „Има такъв народ“, каза още тя.

Манолова честити на партията на Слави Трифонов. „Победа над ГЕРБ, поздравления, това слага край на хегемонията на ГЕРБ, на застой и подкопаване на демокрацията„, добави тя. Партията й е готова за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани.

Искаме справедливост по отношение на наказанията, по отношение на благата за тези, които ги създават. Обещахме и направихме комисия по ревизията, днес се внася проект работата и да продължи и в този парламент, ще се гледа кой ще гласува против осветяването на корумпираното управление. Готови сме да участваме в провеждане на истинска съдебна реформа и модернизация на страната, даде заявка Мая Манолова, позовавайки се на европейския доклад за върховенството на правото, който е разобличаващ документ на ЕК, и подлага на критика съдебната система и властта на главния прокурор.

„Изправи се. Бг! Ние идваме“ ще внесе още искане за изследване на правосъдието и МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор, създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие на гражданите и подслушване на опозицията, журналисти и активисти и хората от протестите, законопроект за преизчисляване на пенсиите.

Готови сме да представим нашия план на обикновените граждани и бизнеса и заедно да обезпечим средствата и парите за него, не могат да са в чекмеджето на един, трябва да стигнат до българските семейства, до трапезата, до малките и семейни фирми„, заяви Манолова. Подготвени са над 20 законопроекта – за личната помощ, частния фалит, ЧСИ, премахване на гишетата, на малкия и семеен бизнес, децата и уязвимите групи, уточни Мая Манолова и увери, че са готови за диалог и да се отстоява европейският стандарт на живот.

Партията ще положи усилия Планът за възстановяване и зеленият преход да се реализират в интерес на всички гражданин, иновации и модернизиране, дигитална и зелена икономика.

Промяната е необратима, ако сме единни, ако не сме – ще допуснем съдбата на българите да се определя от провалилите се ГЕРБ или от ДПС и нека се знае, че в мига, в който някой се обърка, че тук сме за реалити формат и социален експеримент или фейсбук демокрацията или телевизията прави силата, а тънки партийни сметки или други форми на подмяна или партиен инженеринг, ще излезем на площадите и ще протестираме, ще минем в обсада на всички политики на статуквото, което си позволи да бутне страната към нови избори, за да си прави тънки партийни сметки и да смята, че от него зависи съдбата на правителството. Това се отнася и за потриващите ръце, които сънуват златни кюлчета и златно руно едновременно. Няма да има кюлчета, чекмеджето си отиде и хората бдят и наказват всеки притежател на пистолет и пачки, откраднати от народа. Ние идваме и ще сме на улицата при хората, ако техният дневен ред се измести от грижата на този парламент. Трябва да сме по смирени в партийните си амбиции, за да има среда за съединението прави силата, изброи още Мая Манолова.

В заключение тя обеща на сънародниците, че няма да ги принуди да отидат трети път на избори, ще се поеме отговорност за едно добро управление.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева ще председателства и 46-то Народно събрание (СНИМКИ/ВИДЕО)

Антон Кутев и БСП тестваха гласуването на правителство