Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Изправи се! Ние идваме“ готови да се върнат на площада веднага (ВИДЕО)

Снимка: „Дарик нюз“

Да се изпълни волята на обикновените хора на страната – да живеят в справедлива, богата правова държава. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Ние идваме“ в декларация на партията в първия ден на 46-то НС.

Тя обясни защо е сменено името на групата, „защото призивът „мутри вън“ не е достатъчен да се изгонят мутрите от ежедневието на българските граждани, след мутризацията, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи, във всички власти, сблъсъците ще предизвикват турбуленция в живота„. Имаме решимостта да осветим този процес и да сме гарант, че няма да плашат и притесняват българските граждани и бизнес, затова идваме, за да изгоним мутрите, категорична бе Манолова.

Тя поясни, че трябва да се променят законите, за да не е възможна мутризация в бъдеще, независимо от това кой е на власт.

Нищо няма да ни спре да се върнем на площадите, ако видим, че в сградата се извършва подмяна на волята на хората от протестите. При първия знак, че се готви подмяна, отиваме на площадите, волята беше кристално ясна – те очакват от формациите на протеста да се обединим и да има трансформация, модернизация на България и сформиране на почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим постове и парцелиране на властта, отговорността и правото са на първата сила – „Има такъв народ“, каза още тя.

Манолова честити на партията на Слави Трифонов. „Победа над ГЕРБ, поздравления, това слага край на хегемонията на ГЕРБ, на застой и подкопаване на демокрацията„, добави тя. Партията й е готова за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани.

Искаме справедливост по отношение на наказанията, по отношение на благата за тези, които ги създават. Обещахме и направихме комисия по ревизията, днес се внася проект работата и да продължи и в този парламент, ще се гледа кой ще гласува против осветяването на корумпираното управление. Готови сме да участваме в провеждане на истинска съдебна реформа и модернизация на страната, даде заявка Мая Манолова, позовавайки се на европейския доклад за върховенството на правото, който е разобличаващ документ на ЕК, и подлага на критика съдебната система и властта на главния прокурор.

„Изправи се. Бг! Ние идваме“ ще внесе още искане за изследване на правосъдието и МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор, създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие на гражданите и подслушване на опозицията, журналисти и активисти и хората от протестите, законопроект за преизчисляване на пенсиите.

Готови сме да представим нашия план на обикновените граждани и бизнеса и заедно да обезпечим средствата и парите за него, не могат да са в чекмеджето на един, трябва да стигнат до българските семейства, до трапезата, до малките и семейни фирми„, заяви Манолова. Подготвени са над 20 законопроекта – за личната помощ, частния фалит, ЧСИ, премахване на гишетата, на малкия и семеен бизнес, децата и уязвимите групи, уточни Мая Манолова и увери, че са готови за диалог и да се отстоява европейският стандарт на живот.

Партията ще положи усилия Планът за възстановяване и зеленият преход да се реализират в интерес на всички гражданин, иновации и модернизиране, дигитална и зелена икономика.

Промяната е необратима, ако сме единни, ако не сме – ще допуснем съдбата на българите да се определя от провалилите се ГЕРБ или от ДПС и нека се знае, че в мига, в който някой се обърка, че тук сме за реалити формат и социален експеримент или фейсбук демокрацията или телевизията прави силата, а тънки партийни сметки или други форми на подмяна или партиен инженеринг, ще излезем на площадите и ще протестираме, ще минем в обсада на всички политики на статуквото, което си позволи да бутне страната към нови избори, за да си прави тънки партийни сметки и да смята, че от него зависи съдбата на правителството. Това се отнася и за потриващите ръце, които сънуват златни кюлчета и златно руно едновременно. Няма да има кюлчета, чекмеджето си отиде и хората бдят и наказват всеки притежател на пистолет и пачки, откраднати от народа. Ние идваме и ще сме на улицата при хората, ако техният дневен ред се измести от грижата на този парламент. Трябва да сме по смирени в партийните си амбиции, за да има среда за съединението прави силата, изброи още Мая Манолова.

В заключение тя обеща на сънародниците, че няма да ги принуди да отидат трети път на избори, ще се поеме отговорност за едно добро управление.

https://www.youtube.com/watch?v=FMPffOvACwQ&feature=youtu.be

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младеж е в ареста за домашно насилие над 17-годишното си гадже в Горна Оряховица

20-годишен младеж е арестуван в Горна Оряховица за причиняване...

И Austrian Airlines преустанови полетите си до Техеран

Причината е напрежението в Близкия изток

Италия призова Иран да „проявява здържаност“ в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да...

Спешната линия 911 е прекъснала в няколко щата

В няколко щата на САЩ имаше прекъсване на телефона...

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Вижда тайна координация Борисов-Пеевски-Радев

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img