„Изправи се.БГ“ са подслушвани за сглобяване на компромати, убедена Манолова

Прочитания 26191
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Васил Димитров/

Лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова предостави на вътрешния министър Бойко Рашков доказателства за прилагането на СРС към екипа на партията.

Пред журналисти тя обяви, че офисът на „Изправи се.БГ“ е бил подслушван в продължение на месеци.

Манолова обясни, че едната преписка е по чл. 95 – подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, като тя и в момента е активна.

По нейни думи лицата, по отношение на които има записи със СРС, може би и в момента продължават да са подслушвани.

Другата активна преписка е по отношение на един от активистите на „Изправи се.БГ“ и председател на партия „Волт“ – Настимир Ананиев.

Тези преписки за прилагане на СРС са удължавани неколкократно. Периодът, в който хора от „Изправи се.БГ“ са подслушвани, скоро ще стане една година. Първите разрешеня за това са от 17 август 2020 г.„, съобщи Манолова.

Според нея става дума за натиск от страна на властта чрез използване на специалните служби върху мирно протестиращи граждани и по отношение на политическа формация, и то на старта на втора предизборна кампания.

Манолова напомни, че МВР министърът вече е обявил, че е разпоредил проверки в службите със СРС. Тя бе категорична, че това са незаконни искания и разрешения за използване на СРС-та, издадени от Спецсъда.

Освен за натиск върху политическите опоненти на Борисов подозренията ни са, че тези СРС-та могат да бъдат използвани за съчиняване и сглобяване на компромати, особено на прага на една предизборна кампания, заяви Манолова и обяви, че в следващия парламент ще предложи анкетна комисия, която да извади цялата истина за прилагането на СРС и ще настоява тези служби „да бъдат обърнати с хастара“.

Тя съобщи и че от партията внасят още няколко сигнала, а именно: за купуване на гласове в Софийска област и за разпъван чадър и съдействие от страна на служители на МВР; за натиск от областен управител върху управителя на болницата във Враца за това кой да спечели обществената поръчка за ремонт на родилното отделение, както и сигнал за заплаха за убийство по отношение на кмета на с. Славовица.

Внасяме сигнали и за корупционни схеми в дърводобива и енергетиката, съобщи още Манолова.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рашков оглави Националната комисия за борба с трафика на хора

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще оглави Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Предишният председател на комисията бе Красимир Каракачанов. Националната комисия организира и координира взаимодействието между отделните ведомства и организации […]