Иво Прокопиев пред съда: Недоумява в какво е обвиненен

Прочитания 159
0 0
Снимка: БГНЕС

Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чийто решения не са задължителни, а консултативни. Това попита бизнесменът Иво Прокопиев, който дава обяснение пред Специализираният наказателен съда по сагата с приватизацията на EVN, предаде БГНЕС.

Подсъдимият обясни как и защо „банките ограничили достъпа до кредитите“ и защо била настъпила „кредитната суша“. Прокопиев надълго и нашироко разясни причините, довели до въпросната финансова криза и подчерта, че с тази сделка е бил намален държавният дефицит във въпросната година.

Обяснения по делото, чрез скайп връзка, дава и Симеон Дянков. Очаква се същото да направи и сегашният кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков, които заедно с още трима от фирмата на Прокопиев – „Булброкърс“ са подсъдими.

Припомняме, че през юни миналата година спецпрокуратурата тършува офис на Иво Прокопиев.

Иво Прокопиев е подсъдим за за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното дружество EVN заедно с бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков, както и още трима финансисти от компанията „Булброкърс“.

Делото срещу тримата тръгна по същество в края на месец януари 2019 г.

На 30 март 2020 по искане на антикорупционната комисия Софийският градски съд е наложил запор на имущество на бизнесмена Иво Прокопиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Журналистът Тодор Стефанов: Не сме имали по-нагъл премиер!

Ето защо Борисов и подопечните му мисирки са си запушили устите и ушите: