Ивайло Мирчев възмутен от поредната лъжа на ГЕРБ

Екип News24sofia.eu

ГЕРБ били аматьори дори в скалъпването на компромати

Прочитания 12860
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нто собственикът ѝ са дарители на партия „Да, България!“ или на коалицията, от която тя е част – „Демократична България“.

Това заяви депутатът Ивайло Мирчев във видео, излъчено на живо във Фейсбук.

Думите му са в отговор на втората пресконференция на ГЕРБ днес.

Припомняме, че по-рано днес Мирчев обвини в лъжа премиера Борисов за думите му от сутринта, че именно собственикът на фирмата, внесла машините за гласуването, е дарител на „Да, България“. На втората пресконференция на ГЕРБ обаче Георг Георгиев показа разпечатка от Сметната палата, в което имало записано дарение от Иван Тодоров на стойност 100 лв. през септември 2019 г.

„Бойко Борисов днес беше споменал, че ние сме аматьори в политиката. Сигурно сме аматьори, г-н Борисов, в политиката, но Вие сте аматьори в това дори да скалъпите един подобен компромат„, заяде се депутатът с представената разпечатка и добави, че от ГЕРБ първо са обявили, че въпросният Иван Тодоров е дарил на ДБ 100 лв., а след това се е оказало, че той дори не е собственикът на „Сиела Норма“.

Мирчев отново подчерта, че фирмата не е дарявала нищо на ДБ и това е „поредната лъжа на ГЕРБ“.

На брифинг тази сутрин министър-председателят в оставка Бойко Борисов заяви, че фирмата за машините е дарител на „Да, България!“. „Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък направи внушение за голяма сума, коментирайки, че е „добре, че Конституционният съд наложи ограничение за размера на даренията“. След като от „Да, България!“ определиха твърденията им като лъжа, последва втора пресконференция на ГЕРБ, на която бе извадено името Иван Тодоров Тодоров. В отговор на журналистически въпрос се разбра, че през 2019 г. този човек е дарил на коалиция „Демократична България“ сумата от 100 лева. Проверка в регистрите на „Да, България!“ показва, че мъжът не е собственикът на „Сиела Норма“ АД, тъй като имат различни лични данни„, обясни ситуацията депутатът.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пациентка била поставена под карантина в болница след отрицателен Covid тест

Здравните власти във Варна са карантинирали през април погрешка жена, приета в болница заради проблем с бъбреците. Медицинска сестра подала грешна информация, че жената е с положителен бърз тест за коронавирус, предаде „Нова“. Случаят с 36-годишната жена от Горна Оряховица се е разиграл в Университетска болница „Св. Марина“. Младата жена […]