Иван Иванов: ЕС иска да пазим границата добре

Екип на News24sofia.eu

Заради това ни слагат спирачка за Шенген

Views 5822
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Изключително неприятно е, че за пореден път ни се слага спирачка за Шенген, при положение, че сме изпълнили всички технически критерии за влизане в Шенген. Това заяви за News.bg народният представител от БСП и бивш министър на земеделието Иван Иванов.

Той припомни, че столетницата и в предишни управления е повдигала темата за присъединяването ни към Шенгенското пространство. БСП винаги е била за това България да стане пълноправен член на Шенген, изтъкна Иванов.

По думите му досега са ни спирали обстоятелства, свързани с вътрешнополитическата обстановка в страната. Преди недоверието беше по отношение на кабинета Борисов, най-вече корупцията беше поставена като акцент, заяви още депутатът. Сега той предполага, че спирачката е заради невъзможността да опазим границата ни и зачестилите случаи на посегателство както на границата, така и върху служителите на реда.

Иван Иванов обърна внимание и на казуса „Капитан Андреево“ и каза, че там нямало обективни доказателства, че се работи активно за защита на националния интерес и интересите на ЕС. Това е свързано с продоволствената сигурност на целия ЕС, поясни народният представител. На второ място трябва да докажем, че сме единен и надежден партньор по отношение на външната граница, изтъкна Иванов.

Политическото ръководство на МВР имало проблеми в това отношение, по мнението му.

Кадровите смени, които се направиха там не ни убеждават, че се работи в тази посока, каза Иван Иванов. Според него не се прави нищо по отношение на реформата в МВР.

БСП е автор на промени за системата на МВР, които са приемани от синдикалните организации.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Съдът глоби Болсонару за жалбата му срещу президентските избори в Бразилия

Според магистратите обжалването е "недобросъвестно"