Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Иван Гешев не чул само че е заплаха за ООН и ЮНЕСКО

Снимка: БГНЕС

Пропуснахте да кажете, че съм заплаха и за ООН и ЮНЕСКО, освен за ЕС и НАТО.“ Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на изслушването си в ресорната правна комисия. Така той отговори на няколко въпроса на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков за разследването срещу Христо Грозев от Русия, руския шпионаж и основните предпоставки, поради които България все още не е приета в Шенген. Рашков се позова и на чуждестранни твърдения, че българският главен прокурор е заплаха за Европейския съюз.

Иначе Бойко Рашков настоя главният прокурор да не се отнася нападателно към Народното събрание. Народното събрание представлява върховният орган на държавната власт, обясни Рашков и добави, че България е парламентарна република, а не прокурорска.

По думите на Иван Гешев прокуратурата няма право да коментира лични мнения на българските политици.

Техническите изисквания за Шенген сме ги изпълнили отдавна, заяви той.

Иван Гешев изтъкна, че няма да прави инсинуации дали след закриването на специализирания наказателен съд и прокуратура обслужва руския шпионаж, но е факт, че закриването им обслужва руските интереси. След специализираната прокуратура всичко тръгна навсякъде, но предупредих какви ще бъдат последиците, напомни главният прокурор. Иван Гешев заяви още в отговор на въпрос от парламентарната група на ДПС, че няма целенасоченост при разследването на работата на Nexo. На него не му е известно към настоящия момент да има молба за правна помощ от САЩ.

На въпрос от „Възраждане“ какво е становището на прокуратурата по отношение на трите основни законопроекта за НПК, Гешев засегна темата със съдебната реформа и обясни, че целта на съдебната реформа не е смяната на един главен прокурор с друг, а да има по-ефективни наказания за извършените престъпления.

Преди заседанието на комисията по правни въпроси имаше и любопитен момент. На входа на парламента той бе посрещнат от депутатката от ДБ Албена Симеонова, която миналата седмица се разбра, че се познава с англичанинът Дейвид Бодил. Симеонова се ръкува с главния прокурор и му поиска телефонния номер, а той ѝ го предостави.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов честити на „Възраждане“ сглобката с ПП-ДБ (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви...

Нинова: И Главчев ли иска да пътува?

Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен...

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Диалогът Главчев-Радев остава без резултат, засега (СНИМКИ)

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев...

КЕВР глоби АЕЦ „Козлодуй“ с 604 хил. лева

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) наложи имуществена...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img