Иван Демерджиев алармира за повишен миграционен натиск по границата с Турция

News24sofia.eu
Views 10190
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев алармира за повишен миграционен натиск по границата с Турция, съобщава БНР. Той инспектира българо-турската граница в района на Елхово.

От началото на годината са засечени над 60 000 опита за нелегално преминаване. За сравнение за същият период през изминалата година, опитите за нелегално преминаване на границата между България и Турция са били едва 11 хиляди.

Демерджиев уточни, че опитите за нелегално влизане в страната са се увеличили с 24% само за месец.

„Това са опити. Много малка част от тия хора успяват да преминат и да се установят в страната. Предимно хора от Сирия и от конфликта в близкия Изток.“, добави той.

Според него техническото състояние на граничното съоръжение е добро.

Демерджиев направи и коментар за предстоящите парламентарни избори. По думите му през следващата седмица от МВР ще проведат срещи с Централната избирателна комисия (ЦИК) за организация на вота на 2 октомври. Ще бъдат приложени и всички добри практики срещу купуването на гласове, добави служебният министър.

Амбицията ни този път обаче е да заловим хора, които стоят зад този вот, а не само да го възпрепятстваме, каза още Демерджиев.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

С „България има нужда от ДПС“ партията отива сама на изборите

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Решението на вътрешните органи съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията. ДПС упълномощи централното оперативно бюро на партията да приеме всички решения във връзка с предстоящите избори. Най-важното решение на партията е да

Read More »