Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ива Митева пред News24sofia.eu: Няма да свикам извънредно заседание на Народното събрание във вторник

Правилникът за дейността на Народното събрание е с ранг на закон. Ние сме си определили ясно как работим, имаме ясно разписани срокове. Toва заяви председателят на 46-о Народно събрание Ива Митева пред Информационна агенция News24sofia.eu, обяснявайки че няма намерение да нарушава закона/правилника и да свиква извънредно заседание на парламента.

Няма да свикам извънредно заседание на Народното събрание във вторник„, заяви Митева за News24sofia.eu.

Тя припомни, че в 45-ия парламент сроковете били увеличени от 24 часа на 72 часа, за да има време парламентът да работи по-качествено и по-обмислено. Затова Митева и е изумена от казаното вчера от Христо Иванов, че тези срокове са инструктивни и че може и да не се спазват. Ако ние не спазваме нашите срокове, за какво качествено законодателство говорим, запита парламентарният шеф пред журналисти в кулоарите на парламента

Тогава предлагам да махнем всички срокове в правилника. Нека да нямаме дори регламент. Щом ние няма да си спазваме нашия регламент и устройствен акт, нека да работим без такъв„, заяде се Митева.

Тя коментира и направеното от Мая Манолова сравнение с разглеждането на бюджетите. Ситуациите не били идентични. „Искам да ѝ напомня, че в парламента взехме решение за разглеждане на бюджетите и имаше пълен консенсус.

Ако те в петък на заседанието на правната комисия бяха предизвикали решение, с което да се задължи председателят да внесе доклада до петък вечерта, този доклад щеше да бъде внесен. Въпреки че в правилника има 72-часов срок и за стенограмите. Т.е. те (депутатите от правна комисия бел.ред.) не си свършиха работата, не познават правилника, но отправят упреци. Не приемам такива упреци„, подчерта Митева.

Тя запита Мая Манолова и Христо Иванов защо не поискали свикване на извънредно заседание на Народното събрание още в петък, когато се гледали до късно през нощта бюджетите. „Те и това проспаха, след това тръгват да говорят да нарушаваме правилника и закона. Не, няма да го нарушавам, защото, ако свикам извънредно заседание, аз мога да го свикам само с дневния ред, който ми е поискан„, каза още Митева. Това би било прецедент, който ще позволи хаос и в следващото Народно събрание.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

„Български пощи“ няма да приема пратки за Израел

"Български пощи" спира приемането на пратки за Израел от...

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

Иран изпрати десетки дронове към Израел (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел,...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img