Ива Митева: Наближават нови избори, смесеното гласуване е най-лошият вариант

Views 10284
0 0
Снимка: архив 7/8 TV

Предполагам, че наближават избори отново, за да се форсират промените в Изборния кодекс. Toва заяви бившият председател на 46-то и 47-то Народно събрание Ива Митева от „Има такъв народ“ пред БиТиВи.

Според нея смесването на хартиеното с машинното гласуване е най-лошият вариант. Бюлетината от машините се превръща в бюлетина на хартиената разписка, посочи Ива Митева. Тя силно се надява промените в Изборния кодекс да не са реваншизъм, но смята, че будят сериозни съмнения.

Ива Митева изтъкна още, че промените в Изборния кодекс са необясними.

По думите ѝ се наблюдава практиката на непоследователното поведение в промените в Изборния кодекс. Когато се правят промени, те трябва да бъдат направени така, че да може хората да гласуват, а не да бъдат демотивирани. Трябва да се преразгледат промените в Изборния кодекс, настоя Митева.

Тя също така увери, че не ходи с охрана, след като вече не е председател на парламента.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Валентин Петров

Валентин Петров се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2022 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Фондация "Македония": В Република Северна Македония са на финала да забранят българските дружества

Все още нито е ясно, нито са задържани нападателите, които са замервали българския клуб в Охрид с камъни. Това каза пред Нова телевизия Виктор Стоянов, председател на фондация „Македония“. Той смята, че системното етническо напрежение срещу тези дружества ще служи на държавата Република Северна Македония да оправдае пред обществото си […]