Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИТН с всичко по силите си за нов кабинет в този парламент

Снимка: Информационна агенция New24sofia.eu NOVA / Георги Димитров

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще положи всички усилия, за да бъде сформирано ново правителство в рамките на текущия парламент.

Това заяви при консултациите при президента Радев, който той извършва преди даването на първия мандат за съставяне на кабинет, председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Осъзнаваме трудностите. Ще направим всичко по силите си, когато бъдем поканени на преговори за съставяне на правителство, но не на всяка цена. Защото, както ни попитаха долу дали се чувстваме добре след толкова избори – по-добре избори или консултации и политически консултации, политически разговори, отколкото управление на ГЕРБ 9 години безметежно„, каза той.

Удовлетворяващо за нас е, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на Президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате, а не се криете зад някой друг„, добави Йорданов.

Председателят на ПГ на ИТН отново призова президента да разсекрети стенограмата от заседанието на КСНС по македонския въпрос, проведено преди няколко месеца. „На този съвет не се казаха някакви неща, които да застрашат националната сигурност, но в последствие действията доказаха тези лъжи на голяма част от хората, които в момента са се самообявили за политически елит и морал.

От своя страна Радев обаче парира предложението, тъй като настоявал всяка партия да изразява своята позиция на Консултативния съвет без никакви притеснения.

Консултациите се извършват в каскада от кризи. Това изисква отговорно действие не само в национален, но и в международен план. Означава амбициозна, единна външна политика, за да отстояваме интересите си и да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Надявам се да извличате поука от изминалата година. Не мога да не отбележа Вашата последователна позиция при отстояване на националния интерес по въпроса с РСМ. Затова очаквам и вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на правителство. Сложна е ситуацията в парламента, нужни са усилия за съставяне на правителство, а от друга страна са необходими действия за приемането на важни закони за Плана за възстановяване и развитие, както и за бюджета. И по тази причина е важна позицията на всяка една партия„, каза на свой ред държавният глава Румен Радев.

Снимка: Информационна агенция New24sofia.eu NOVA / Георги Димитров

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ексклузивно в News24sofia.eu! Васил Божков се сдоби с обвинения за корупция и рекет

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Канарските острови казаха „не“ на масовия туризъм

Хиляди хора излязоха на протест в Тенерифе с искане испанският...

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

Урсула фон дер Лайен призова Израел и Иран да се „въздържат от по-нататъшни действия“

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Йенс Столтенберг: НАТО няма намерение да изпраща бойни части в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в неделя,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img