ИТН предлагат кабинет и приоритети, ако някой се отметне, готови да върнат мандата (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Получих предложението, когато е нужно – в конституционно определеният срок“, лаконичен бе Николов

Прочитания 471264
0 0

Отговорността и моралът повеляват суверенът да остане доволен. Осъзнавайки отговорността си нашият кандидат за премиер Пламен Николов взе мандата.

Това каза в кратко изявление пред медиите зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след като делегацията на ИТН, която влезе при президентът Румен Радев прие мандата за съставяне на правителство. Иначе Йорданов започна коментара си с констатацията, че парламентът е пълен с противоречия.

Николов е доктор по философия на правото и икономиката, направи кратка автобиографична сводка на евентуалният нов министър-председател Йорданов. „Говори и три езика, вмятам го като закачка.“

Николов, както и никой от представителите на ИТН не уточниха кога е била издигната кандидатурата на проектопремиера. Първоначално, поне според публикации в медийното пространство лицето, което е било предложено да оглави „Дондуков“ 1 е бил Петър Илиев.

Получих предложението, когато е нужно – в конституционно определеният срок„, лаконичен бе Николов. Той не се ангажира със срок, в който ще представи номинациите за министри.

Няколко са основните приоритета, които ще следва кабинетът на ИТН, ако бъде избран от Народното събрание. На първо място е приемането на Плана за възстановяване и устойчивост, подготовка за нова ковид криза, преизчисляването на пенсиите, а основен акцент остава желанието за въвеждане на мажоритарния вот.

И още – „друго нещо, което за нас е много важно, е съдебната реформа„, добави още той.

Надяваме се в парламента да получим подкрепа за приоритетите ни, които много политически сили“ споделят, изрази надежда Тошко Йорданов, който посочи изрично „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“.

При хипотеза обаче, че бъде създаден кабинет, но някоя партия се отметне от общите приоритети, ИТН веднага ще върне мандата, добави той.

За нас властта не е на всяка цена„, изтъкна втория човек в партията на Трифонов.

След излизането от сградата на президентската администрация на ръководството на партия ИТН и номинираният за премиер Пламен Николов малобройна група протестиращи ги посрещна с викове: „Еничари“. Част от тях са познати от протестите от миналото лято, начело с отец Дионисий. Полицаи едкортираха политиците, сред които е и Пламен Николов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стефан Янев внимателен с прогнозите за редовен кабинет

„Нека не бързаме с прогнозите и сценариите за след седмица, след два месеца и т.н. Нека се запасим с търпение, с мъдрост, да чакаме мъдростта на партиите, представени в парламента да свършат тяхната работа“. Така служебният премиер Стефан Янев коментира кандидатурата на „Има такъв народ“ за министър-председател Пламен Николов в […]