Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИТН: Неизбирането на Каримански не е залог за коалицията

Снимка: архив БГНЕС

Това, че Народното събрание и по-конкретно 3-те партии, партньори на „Има такъв народ“ „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ не подкрепиха избора на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ не е условие за бъдещето на коалицията. Това се разбра от думите на председателят на парламентарната група на партията на Трифонов Тошко Иванов на брифинг в кулоарите на Народното събрание.

Ние, за разлика от нашите коалиционни партньори, не сме си позволявали да залагаме едно нещо, за сметка на друго. Изборът за БНБ беше извън коалиционното споразумение, изборът е такъв, какъвто е, моралните уроци си ги научихме„, лаконичен бе в началото на брифинга, посветен на казуса с парите за пътища Йорданов.

Депутатът от ИТН Станислав Балабанов потвърди думите на втория човек в партията.

Днес парламентът изрази своята демократична позиция за БНБ, разбира се, ще има и още процедури. Ние ще продължим да защитаваме хората си и да водим битки. Историята е показала, че когато всички са срещу нас, ние обикновено побеждаваме. Така че има много по-тежки неща, с които ще се сблъскаме през следващите седмици„, каза народният представител.

Вкратце – „червени линии“ са тези, записани в коалиционното споразумение и най-вече македонският въпрос.

Идва и Македония. Това е нещо, записано много ясно в коалиционното споразумение. И тук наистина ще се води битка да защитим българските национални интереси и те да не бъдат продадени за жълти стотинки„, категоричен е Балабанов.

Сигналите от министър-председателя в последните седмици са противоречиви. Надявам се да ревизират позицията си, но ако не го направят, наистина ще водим битка за това да защитим българските интереси. Като казваме червени линии, Македония е такава„, добави депутатът.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си...

Русия предупреди Европа срещу изземването на активите ѝ: Ще загубите повече от нас

Съюзник на президента Владимир Путин предупреди Европа, че Русия...

Държавният департамент все още вижда проблеми с правата в България

Няма съществени промени в състоянието на правата на човека...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img