Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИТН не си затваря вратата за нов кабинет, но Кирил Петков да се научи

Кирил Петков да се научи на политика, за да може, когато ПП вземат първия мандат и ако изпратят покани за разговори до политическите сили, вероятно да разговаряме. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти в парламента, след като кабинетът „Петков“ падна.

Йорданов отново нападна Кирил Петков за „поредни глупави, лъжливи изявления“, като предупреди, че и бъдещото правителство и преговори са на тънко въже, а Петков започва да къса конците още отсега.

Лицемерието в парламента е издигнато на невероятно високо ниво. Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко – в парламента има представители на политически сили и преговори се водят с политически сили, а не с отделни депутати, защото депутатите не са проститутки да ходиш да си ги напазаруваш от Околовръстното, както прави той. Купи си 6 депутати, а ако има такива, които се усещат по този начин, да си ги купи и тях„, изтъкна Йорданов.

Кирил Петков не знам къде е расъл, в коя Конституция се е клел, но в Канада разбрах, че няма Конституция. Определено българската Конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото, за да не му се клати„, отсече Йорданов.

Той призова журналистите да си представят „какво дъно е стигнало правителството„, за да ги принудят да направят такова нещо своите коалиционни партньори. „Прогониха ни заради неспазването на коалиционното споразумение, посочи Йорданов, като напомни, че ИТН са предупреждавали от 4 месеца, че вървят по въже, което му късат конците един по един“ – темата за Република Северна Македония.

Сега ми е интересно в парламента, ако влезе френското предложение за Северна Македония и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, тези, които викали за коалиция какво щели да направят – да се самобичуват ли, да се набият ли, запита Йорданов.

Припомняме, че ГЕРБ и ДПС вече обявиха, че ще внесат предложението в Народното събрание, след като блокираха разглеждането му във комисията по външна политика днес.

Той припомни, че за зеления сертификат например гласували заедно ГЕРБ и ПП. ДПС пък услужливо излели от пленарна зала, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ, при положение, че държи речи в защита на педофилията.

Йорданов призова медиите да си запишат, че ИТН излезли от коалицията заради Северна Македония и некадърната финансова политика на Асен Василев. „Ако той е най-добрият финансов министър, аз съм чернокож баскетболист, който играе в НБА„, сравни Тошко Йорданов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НС гласува отказа на Габриел да бъде премиер

Народното събрание ще гласува решението на Мария Габриел да...

ООН призова Великобритания да не изпраща мигранти в Руанда

Комитетът по правата на човека на ООН призова в...

Ислямисти нападнаха военна база в Сомалия

Най-малко 17 души бяха убити при нападение на военна...

Ройтерс: Какво знаем за афганистанския клон на „Ислямска държава“, ударил Москва

"Ислямска държава" - провинция Хорасан (ISIS-K) е регионален клон на...

Лондон: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава

Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно...

Испанският съд анулира решението си да блокира Telegram

Националният съд на Испания отмени решението си за временно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img