ИТН и ДБ се скараха за Комисията по вътрешните работи

ИТН и ДБ се скараха за Комисията по вътрешните работи

Views 12887
0 0

Скандал по време на избора на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Номинираният за председател на вътрешната комисия стана Атанас Атанасов, което предизвика гнева на Има такъв народ.

Иво Атанасов от ИТН нападна предложения кандидат за председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов да си направи отвод. Според Атанасов няма как депутатът от ДБ да направи промяната. Аз съм лоялен коалиционен партньор, но ако Атанас Атанасов не желае да си направи отвод, аз ще се съобразя с него, подчерта Иво Атанасов.

Атанас Атанасов заяви, че няма да си направи отвод. Аз никога не съм бил в управляваща позиция и не знам в какво статукво ме слагате, недоумява той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви ,че ходът на промяната е ясен в последните седмици и дни – ще се вадят скелети от гардероба и да се връщаме в периоди отпреди 1989 г. За мен е съвсем нормално при тези действия на милицията министър на МВР да е Рашков, нормално е председател на комисията да е Атанас Атанасов.

В крайна сметка депутатите одобриха Атанас Атанасов за председател на комисията.

Останалите предложенията са:

ПП предложиха Рена Стефанова за заместник-председател на комисията.

ГЕРБ предложиха за зам.-председател на комисията Христо Терзийски.

ДПС предложиха за членове на комисията Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов.

БСП предложиха Крум Зарков и Бойко Клечков за зам.-председател на комисията.

ИТН предложиха за заместник-председател на комисията Николай Радулов.

„Възраждане“ предложиха за член на комисията Петър Петров.

Комисията за СРС-тата ще бъде с председател на ротационен принцип.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

4 пъти повече опити за незаконно минаване на границата отчитат от МВР

От началото на 2021 г. граничните полицаи са предотвратили 4 пъти повече опити на граждани на трети страни да преминат незаконно на територията на Република България в сравнение със същия период на миналата година. Това заяви вътрешният зам.-министър Таня Райчева по повод Деня на граничаря. „През последните години се справяте […]