ИТН готви промени в закона за провеждане на референдум

News24sofia.eu
Прочитания 14879
0 0
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на „Има такъв народ“ ще отворят диалог и бъдещи процедури за промени в Закона за пряко участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество в правилата за провеждане на референдум. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов на трибунка в Народното събрание.

ИТН ще направи така, че един референдум да се организира и провежда по нормален начин. Балабанов напомни за направения референдум през 2016 г. и гласувалите тогава 2.5 души. Тогава бъдещите депутати на ИТН и на лидера им Слави Трифонов разбрали, че дори и да мечтаят да постигнат нещо, има политици облечени във власт, които убиват мечтите. Няма сила на света, която да ни нара да забравим тези 2.5 българи. Днес в 47-то НС няколко години след референдума имаме възможност да напомним за същността на ИТН, подчерта Балабанов

ИТН ще направят всичко възможно да създадат нормална, демократична, прозрачна и законова среда, за да може гражданите да бъдат питани по теми и техният глас да бъде законен. ИТН ще инициира създаването на работна група от членове от всички парламентарни групи, за да обсъдят идеите. Ако се наложи ще се направят публични дискусии, защото един такъв бъдещ закон заслужава колективен труд, за да бъде максимално прозрачен, каза още Балабанов.

Бившият председател на 45-то и 46-то Народно събрание, а понастоящем депутат от ИТН Ива Митева добави, че събитията през последните месеци показали, че дебатът е назрял за пряко участие на гражданите във властта и взаимодействие с гражданското общество в правилата за провеждане на референдум. В момента законът е така направен, че няма как да произведе успешен резултат, без да има промяна в него, посочи Митева.

Тя настоя волята на избирателите да не бъде подценена, а зачитана.

В скоро време ИТН ще внесат и промени в Закона за политическите партии, особено за тяхното финансиране.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Балабанов няма да го играе PR на ДБ

Не мога да играя ролята на пиар на „Демократична България“. Всякакви идеи има в публичното пространство. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов на трибунка в Народното събрание в отговор на журналистически въпрос как би коментирал идеята на ген. Атанас Атанасов паметникът на Съветската армия да бъде преименуван на Паметника

Read More »