Испанската полиция разкри три нелегални фабрики за цигари

Екип на News24sofia.eu

Иззети са тютюневи изделия за 37.5 милиона евро

Views 1300
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Испанската полиция разби банда, управлявала три незаконни тютюневи фабрики, в които украински бежанци са работили при лоши условия, информира БиБиСи. Акции са открити в три региона на Испания. 27 души са арестувани.

Престъпната група пренасяла контрабандно големи количества тютюн, превърнат във фалшиви цигари. Фабриките произвеждали повече от половин милион пакета цигари дневно, които се продавали в Испания и в чужбина.

Полицията съобщи, че украинците, които са избягали от инвазията на Русия в страната им, живеят натъпкани в сглобяеми убежища във фабриките. Те работили дълги часове и не са напускали, за да не бъдат разкрити тъй като някои от тях са влезли в страната нелегално.

Властите конфискуваха тютюневи изделия на стойност 37,5 млн. евро, луксозни превозни средства, бижута и големи количества пари по време на акцията си. Претърсени са над 20 жилища, производствени сгради и магазини.

Първата нелегална фабрика беше открита в навес за пилета близо до Севиля. Това накара властите да разкрият две други операции, в източната област Валенсия и Ла Риоха на север. По информация на полицията бандата също така диверсифицирала производството чрез разработване на големи плантации с марихуана.

Разследването е получило съдействие от Европейската полицейска агенция Европол.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Институциите в Северна Македония не работят за българите

Това сподели приятел на пребития Християн Пендиков