ИСМВ спират с 2 законопроекта политическите трикове на ГЕРБ

Views 15465
0 0
Снимка/източник: Светломир Стоянов, Информационна агенция News24sofia.eu

Февруари, март и сега се сменят ръководители на дружества на ГЕРБ. За да бъдат проверени „Изправи се.бг, Мутри.вън“ внася два законопроекта – за промени в Закона за лечебните заведения, които да дадат възможност на министъра на здравеопазването да анулира проведените конкурси и по закон да назначи спечелилите конкурсите, както и промени в Закона за публичните предприятия – възможност в ресорните институции да имат министрите възможност да обявят нови конкурси в предприятията с държавно участие.

Това заяви Мая Манолова на брифинг в парламента.

Крайно време е политическите трикове да спрат, а ГЕРБ, ако искаха да ревизират „Росенец“, можеха да го направят последните 4 години или през всичките 11 години, които са във властта, каза още тя.

Николай Хаджигенов добави, че се внася искане за сформиране на комисия, която да разследва полицейското насилие от протестите на миналото лято.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Даниел Митов: ДБ се държат политически незряло

Не можем да си обясним защо при такава тежка ситуация в държавата „Демократична България“ отказват разговори с ГЕРБ. Това заяви на брифинг в парламента кандидатът за премиер на ГЕРБ Даниел Митов, след като стана ясен отказът на демократите за среща и разговори за правителство. За Митов това поведение е „политически […]