Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Искрен Веселинов: Слави Трифонов иска да ни направи 16-та република като Тодор Живков

Слави Трифонов е надминал и Тодор Живков в стремежа си да се откажем доброволно от националния си суверенитет, констатира в „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, водач на листата на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в Русе. Той противопостави позицията на „Българските патриоти“ на смущаващата теза за подчинение на наднационална европейска държава със столица Брюксел, защитена от лидера на „Има такъв народ“ пред френската медия.

Ние сме единствената ясна алтернатива, особено след това историческо интервю на Слави Трифонов в „Льо Монд“, който се нареди в хора на либералния консенсус с апела си за европейска държава и ликвидиране на българския суверенитет, коментира Искрен Веселинов.

Трифонов стигна и по-далеч, отколкото другите представители на този либерален консенсус. След Тодор Живков, който искаше да ни прави 16-та република, май че това е единственият политик, който е заявил подобни намерения. Още по-смущаващ беше неговият бунт срещу Орбан и политиката на Унгария за нормалност, отбеляза Веселинов.

Нашата коалиция е за това, че ЕС не е нещо чуждо, ние сме част от него и ние трябва да се борим и да променим този ЕС. Ние вече създаваме тази ясна европейска алтернатива. Знаете, че ВМРО стана част от политическите формации, които подкрепиха декларацията на Орбан и Качински и всъщност в ЕП започва да се формира тази голяма нова алтернатива, която да се противопостави на ляво-либералното безумие, чиито представители, за съжаление, са мултиплицирани в абсолютно всички политически партии в България, коментира Искрен Веселинов.

Защото ЕНП е представена от ГЕРБ и част от ДБ, другата част са при либералите заедно с ДПС, БСП е в ПЕС, сега Слави Трифонов се идентифицира с либералното пространство. Целият политически спектър, който ще бъде представен в българския парламент, е еднотипен ценностно, обобщи водачът на патриотичната листа в Русе. Защото целият този скандал кой е по-корумпиран, целият този театър има за цел да се скрие ценностният дефицит на участниците в изборите. А ние сме ясната алтернатива на това, категоричен беше Искрен Веселинов.

Тези избори са, за да легитимират задкулисната договорка на партиите на протеста с ДПС. Секциите в Турция са ясен знак в тази посока, посочи той. Изявленията на представители на „Изправи се, мутри вън“ и ДБ в тази посока са еднозначни. Така че – следващо правителство ще има. Най-вероятно то ще бъде с явното или задкулисно участие на ДПС. И както се казва, ако се случи това, да им е честито на всички онези, които повярваха в легендата на протеста, предупреди заместникът на Каракачанов.

По думите му в следващото Народно събрание ще доминира либералният консенсус, който се изповядва от всички останали формации, с изключение на „Българските патриоти“.

Искрен Веселинов подчерта, че за патриотите на първо място е отстояването на националната сигурност и независимата външна политика.

Ние имаме изключително лоши примери за това, че българската политика започва да се менажира от външни сили, предупреди заместник-председателят на ВМРО. И това не е само случаят с Турция, цитира той разкриването на 121 секции там. „Случаят с доста активното поведение на американското посолство също е неприятен, защото имаме чувството, че някакви решения не се взимат от българските институции, усъмни се Веселинов. И в това отношение нашият призив към българските граждани е да гласуват за тези, които ще гарантират националната независимост, националната политика, която е в интерес на българските граждани – това сме ние, Българските патриоти„, декларира той.

Бъдещето го решават българските избиратели, а бъдещето на патриотизма е безспорно, това е огромната европейска алтернатива. Днес шоуто, което се играе през последната година в страната с цел да бъдат рефрешнати някои стари политически муцуни отново да се върнат на власт, е по-атрактивно, измести ценностния дебат, констатира Искрен Веселинов.

Обаче това са вечни неща и българският патриотизъм е една вечна кауза. Ние сме само представители на тази кауза. Ако не успеем да отстоим правилно нейните интереси, със сигурност ще дойдат други, които ще се справят по-добре, коментира той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна: Щетите от руските атаки срещу украинската енергетика възлизат на милиарди

Украинският енергиен министър Герман Герашченко каза, че щетите от...

Блинкън обсъжда Газа и Рафах с Галант

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън вероятно ще обсъди...

Доц. Искрен Иванов: Путин не блъфира за употребата на ядрено оръжие

Доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление...

ДПС направило всичко, за да няма избори (ВИДЕО)

От партията няма да подкрепят втори мандат

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img