Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИСБНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Васил Димитров/

ИСБНИ няма да подкрепят проектокабинета на „Има такъв народ“. Това заяви лидерът на коалиция „Изправи се. БГ. Ние идваме“ Мая Манолова след заседание на парламентарната група на ИСБНИ.

От партията са категорични, че ще подкрепят само правителство на промяната и правителство, което да се справи с корупцията и да извърши смели съдебни реформи. За всичко това са необходими смели, почтени хора, доказани професионалисти и хора с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива хора, оцени Манолова.

ИСБНИ няма да подкрепи кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС, като не получили гаранции, че това няма да бъде така, изтъкна Манолова. 

По думите ѝ дори не се стигнало до подписване на писмено споразумение за гарантиране изпълнението на политики.

На мъжка дума не може да се гарантират поетите ангажименти, включи се депутатът от ИСБНИ Арман Бабикян. Не може да си позволим лукса отново да си позволим да живеем в същия манталитет, само защото някой ни е симпатичен, посочи той. Ако някои смята и ни принуди да застанем срещу собствената ни съвест заради нови избори, това ще се види при третия мандат, защото вторият е безсмислен. При третият мандат ще се разбере дали някои настоява за управление или за доброто на България, категоричен бе Бабикян.

Във връзка с декларация на Слави Трифонов от днес, че ако партиите на протеста на подкрепят проектокабинета на ИТН е предателство, адвокат Хаджигенов заяви, че само кандидатурата на Петър Илиев е самостоятелно основание коалицията да гласува против коалицията. Събрани хора, които не могат да успеят да извършат драстичната реформа, която ни е нужна, изтъкна Хаджигенов.

Татяна Дончева добави, че само Слави Трифонов носи отговорност за действията си на парламентарната си група.

ИСБНИ са готови да разговарят с ИТН, Демократична България и БСП, ако наистина ги е грижа за най-важните проблеми за хората – повишаване на доходите, здравната криза. Ако наистина ги е грижа за това можем да продължим разговорите след сряда, завърши Мая Манолова.

Според нея проектоминистрите на ИТН досега не са имали никаква позиция, за да дадат гаранция, че могат да изпълнят реформите в страната. Що се отнася до оценката на ИСБНИ за служебния кабинет, Манолова заяви, че служебният кабинет заслужава висока оценка за работата си. Това е вариант в кризисна ситуация за спасяване на ситуацията в България, посочи тя.

ИСБНИ не се плашат от никакви избори. Няма скъпи избори, но има скъпо и лошо правителство, предупреди Мария Капон. ИСБНИ ще положат усилия да има стабилно правителство на България, но няма да направят компромис с целите и приоритетите си.

Припомняме, че по-рано днес Слави Трифонов заяви, че ако „партиите на протеста“ не подкрепят правителството на „Има такъв народ“, то това ще бъде предателство.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия се похвали, че е превзела село Богдановка в Донецк

На този етап украинските военни не коментират

Априлски сняг падна на Пампорово

Априлски сняг падна на Пампорово и високите части на...

И Михаил Миков напусна Нинова в посока „Левицата“

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече...

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

Симеон Дянков вижда няколко опции пред ГЕРБ за правителство

Не вярвам, че служебният кабинет ще работи дълго. Това...

Юлия Навалная: От Путин може да се очаква всичко

Кремъл води отдавна войната си в сърцето на Европа

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img