Инвеститорът на строежа край „Алепу“ е предвиждал изграждане на курортен комплекс, обяви Личев

Views 2376
0 0

Инвеститорът на строежа край „Алепу“ е предвиждал изграждане на курортен комплекс, а не подпорно съоръжение.

Това обяви в рамките на парламентарния контрол служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Таня Манолова.

Той каза, че в ръцете му е решението на директорката на Бургас от 29.12.2017 година.

Инвеститорът иска да му се гласуват инвестиционни предложения за изграждане на курортен комплекс, включващ и „Алепу Вилидж“, и „Алепу Бриз-вилидж“ с бордна площ 20 858 квадратни метра. Някъде надолу се пише, че то ще играе ролята на подпорно съоръжение„, допълни Личев.

От думите му стана ясно, че в екоминистерството са знаели, че са допуснали грешка с документите покрай строежа край „Алепу“.

Случаят със строежа на плаж „Алепу“ придоби отново широк обществен отзвук през лятото на 2020 г. след протести на еколозите, след като вече веднъж бе спрян през пролетта на 2019 г.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

След извършени проверки стана ясно, че в местността „Алепу“ са били предвидени не един, а 23 строежа.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

България се проваля като държава, стигнали сме до печално състояние

България се проваля като държава. Тази отчайваща констатация направи пред БНР проф. Георги Фотев, който е социолог и общественик, и който е бил министър на науката и висшето образование от декември 1990 до ноември 1991 в коалиционното правителство на Димитър Попов. „Ние сме стигнали до това много печално състояние. Наблюдавам

Read More »