Инспекторите от БАБХ са затворили 3 обекта, съставили са 67 акта и 429 предписания

News24sofia.eu
Views 1459
0 0

Инспекторите на БАБХ са съставили 67 акта и 429 предписания и 3 разпореждания за спиране на дейност (затваряне на обекти). Информацията е от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Спрени от реализация са общо 2437 кг храни от животински и неживотински произход, от които 1162 кг храни от животински произход, 997 кг храни от неживотински произход и 278 л безалкохолни напитки, най-често поради изтекъл срок на годност, неясен произход, неправилно съхранение или несъответствия при предоставянето на информация за потребителите.

9110 проверки по планов и тематичен контрол през месец юли 2022 г. са направили инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Издадени са 67 акта и са спрени от реализация 2437 кг храни от животински и неживотински произход

От общия брой проверки има 214 тематични проверки на кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни; 268 проверки по сигнали и жалби на граждани.

Сред най-честите нарушения са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без здравна или идентификационна маркировка или неправилно съхранявани. 

Също така незадоволително хигиенно състояние на обектите и несъответствия по отношение сграден фонд и технологично оборудване; извършване на търговия от нерегистрирани по Закона за храните обекти; предлагане на храни без необходимите търговски документи или сертификати за произход или несъответстващи на Наредба 2/2021г. за детското и училищно хранене.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Електронните услуги да се заявяват без електронен подпис от гражданите, априеха от МС

Промени в Закона за електронното управление приеха от Министерския съвет, воден от Кирил Петков. С предложените промени се решават ключови въпроси от първостепенна важност за въвеждането на реално електронно управлени, съобщиха от МС.  Промените са насочени към улеснения за гражданите и бизнеса, които значително ще намалят административната тежест и ще ускорят обслужването,

Read More »