Имотните декларации на депутатите: Митов чака извинение (ВИДЕО)

Теглил кредит за жилище

Views 40936
0 0

Депутатите коментираха публикуваните вчера имотни декларации от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов поиска извинение от медии, които са написали, че има влогове на стойност 600 000 лв. Четете ли декларациите, пита Митов.

600 000 лв., ако някой ги е наредил в декларацията – или по банков път, или в сакове и чували – ги подарявам. Безобразие, 2020 г. съм се прибрал от чужбина, изтеглих от банка кредит за жилище, 225 000 лв. струва жилището, кредит теглих от 170 000 лв., обясни той.

По думите му, декларацията е публична, ако някой я погледне, ще види какво пише – кредит, в какъв размер е, жилището на каква стойност е, добави още депутатът от ГЕРБ. Даниел Митов иска извинение от медиите, след като проверят декларацията му.

Декларация всички сме длъжни да подаваме, още 2019 г. съм подал, като бях избран за общински съветник, както и в последното НС – 46-то, така е редно, хората от държавната власт трябва да са публични и прозрачни, категоричен бе и депутатът от ДБ Владислав Панев, който е сред най-имотните.

Корнелия Нинова, лидер на БСП – бе категорична, че депутатите трябва да подават имотна декларация и каза, че е подала такава в срок.

Любомир Каримански от ИТН изпрати журналистите при Слави Трифонов, за да го попита лично какви имоти е декларирал.

Христо Иванов от ДБ коментира, че е декларирал жилище под наем в Брюксел във връзка със служебни ангажименти на съпругата му.

По-рано депутатът Делян Пеевски отказа да коментира имотната си декларация, а поиска от медиите да напишат за имотите на бизнесмена на Иво Прокопиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МВР провери дали се спазват COVID мерките на над 1 388 268 адреса

15 430 са съдействията за осигуряване на транспорт