Илияна Йотова убедена, че партиите, а и ИТН, са си направили изводите

И след предсрочните избори вече ще има редовен кабинет

Прочитания 4743
0 0

Със сигурност ще бъде съставен редовен кабинет след изборите на 14 ноември. В това изрази увереност пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Убедена съм, че ще има правителство. Политическите партии си направиха сериозни изводи, макар да не ги изричат, защото предстоят избори. Но ще има сериозна преоценка, в това число и в „Има такъв народ“, и в другите партии„, каза Йотова.

Вече не е нужна толкова промяна, а стабилност. Също така не е коректно изкуственото разделение между партии на статуквото и партии на промяната, заяви още тя.

Каквото и да бъде следващото правителство, то винаги ще бъде съизмервано със служебния кабинет, който е вдигнал много летвата, смята вицепрезидентът.“Много хора говорят за политическа криза. Обикновено политическа криза има, когато е нестабилна изпълнителната власт. А ние сме в ситуация на стабилна изпълнителна власт и нестабилен парламент. Затова и те толкова се харесват на хората – и като личности, и като екип.“

Йотова избягна категорична позиция относно това предизвестен ли е изборът на Румен Радев за втори мандат. „Смятам, че трябва да се държим така, сякаш кандидатстваме за първи път.“

Като основен успех на 5-годишния мандат на „Дондуков 2“ Йотова определи, че не са изневерили и минимално на обещанията си, които са дали на хората през 2016 г.

Тънки сметки с президента не сме правили – дали ще бъде 14 ноември, дали ще бъде 21 ноември, в крайна сметка решението е на Народното събрание„, коментира датата на изборите вицепрезидентът.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атанасова за парите за пътища: ГЕРБ намираше пари, а никой не ни е питал как се справяме

„Инфраструктурните проекти не бива да приключват по начина, по който се случва сега… Ние намирахме пари и тогава никой не питаше как се справяте.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на Нова телевизия. „Считаме, че оставихме една стабилна финансово и икономически държава. Можеше по друг […]