Идентифицираха швейцарка, отвлечена и убита в Мали

Екип News24sofia.eu

Беатрис е била отвличана 2 пъти за 9 години

Прочитания 17689
0 0

Тялото на швейцарка, заложник повече от пет години на екстремистка ислямска група в Мали, е било намерено и идентифицирано, съобщи малийското външно министерство.

Членовете на Международния комитет на Червения кръст предадоха неидентифицирани останки на властите в Малия в събота. ДНК, взета от останките, разкрива, че тялото е на швейцарската гражданка Беатрис Стоекли, която беше отвлечена в Тимбукту преди 9 години, се казва в изявление на външното министерство.

След освобождаването ѝ през 2012 г., Стоекли отново е отвлечена през януари 2016 г.

През 2017 г., групировката пуска видеоклип като доказателство, че Стоекли и други заложници са живи, според SITE Intelligence Group, организация, която наблюдава джихадистките комуникации. Но миналия октомври външното министерство на Швейцария заяви, че е информирано от френските власти, че Стоекли е била убита от похитителите.

Припомняме, че миналата година президентът и премиерът на Мали бяха арестувани от военни. Военни обкръжиха резиденцията на Кейта и стреляха във въздуха, което засили страховете, че се прави опит за преврат. Военната хунта, която свали президента на Мали, след това поиска да отложи новите избори за след три години.

Лидерите на преврата искат да подготвят нова Конституция, преди да проведат каквото и да било гласуване, заяви пожелал анонимност служител в преговорите.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Байдън: Инфраструктурният план за $2,25 трлн. създава милиони работни места

Президентът на САЩ Джо Байдън представи в сряда инфраструктурния си план в размер на 2,25 трилиона щатски долара, с което постави началото на продължителна битка за втората си голяма икономическа програма, предаде „Блумбърг“. В речта си в Питсбърг, Байдън каза, че миналият икономически растеж е пропуснал големи части от американското […]