Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Идеите на Трифонов не били съгласувани с президента, уверен Антон Кутев

Снимка: архив БГНЕС

Идеята на господин Слави Трифонов за президентска република е по-скоро провокация и със сигурност е самоинициатива, която не е съгласувана в президента.

Това коментира пред Нова телевизия говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Той е скептичен към прокарването дори и на референдум по темата, както Слави Трифонов обяви, най-малкото защото, според Кутев, за следващото Народно събрание ще е предизвикателство да събере обикновено мнозинство, а камо ли такова квалифицирано, за да може да се върви към промяна на Конституцията.

Най-доброто за следващия парламент е изобщо да събере мнозинство, а конституционно мнозинство за промени в Основния закон е малко вероятно изобщо да се случи в следващите години„, бяха точните думи на Кутев.

Самата идея за президентска република е спорна, тя трябва да подлежи на сериозен дебат, а и въпросът е дали някой го иска, поясни още мнението си Антон Кутев, като постави под въпрос изобщо запознатостта сред българското общество.

Антон Кутев заяви и че няма информация за извършени кадрови смени в Комисия за защита на потребителите, както вчера обяви, че се готви неговото уволнение Иван Френкев.Госпожа Нинова вижда навсякъде мафията„, отговори остро към лидера на БСП бившия член на партията.

Антон Кутев обясни, че служебното правителство извършва смени „само там, където е необходимо“ и където е имало политически назначения, които явно не са били малко при предишното управление. Макар и да не уточни кои, Кутев даде пример с „Булгаргаз“, където смяната на ръководството е била необходима, тъй като преди това правителството изобщо не е получавало информация, която му е била нужна.

По темата за евентуалните преговори с „Газпром“ Антон Кутев бе категоричен, че правителството ще ги води единствено и само в рамките на настоящия договор и по никакъв начин няма да се сключва нов дългосрочен договор.

Тези преговори ще бъдат единствено и само да плоскостта и по повод на това, че се търсят всички възможности. А целта на служебното правителство била да постави всички възможности на масата и пред българския народ, включително и цени на газа, за да информира обществеността и да даде възможност на следващото правителство да избере най-доброто.

Разговорите с „Газпром“ не предпоставят нито едно друго действие – нито търсенето на танкери, нито газовата връзка с Гърция.

Спекулация е, че си променяме геополитическата ориентация. Основната цел е диверсификация на източниците… няма да пропуснем каквато и да е възможност за доставка, увери Антон Кутев. Времето, с което разполага служебното правителство, е изключително малко, посочи още той и разкритикува предишните управляващи, че са загубили време, тъй като газовата криза е започнала още през април – май месец, когато е трябвало да се реагира.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

САЩ санкционират организации, набирали средства за заселници от Западния бряг

САЩ наложиха санкции на две организации, които според тях...

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

И на втора инстанция 20 години затвор за Георги...

Тайван пита САЩ как да използа новата военна помощ

Тайванската армия ще обсъди със Съединените щати как да...

Първо в News24sofia.eu! Журналистът Димитър Стоянов е задържан в полицията за 24 часа след заплахи към служител на НАП

По информация на News24sofia.eu Стоянов е задържан в Пето районно управление в столицата

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Ваксината срещу коклюш ще може да се прилага и по-рано при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img