И „Воля“ с проект за нова Конституция

Views 32469
0 0
Снимка: БГНЕС

„Воля“ има свой проект за нова Конституция. Това обяви пред bTV лидерът на партията и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Той обясни, че от партията не са го представили, защото е нямало с кого да дебатират.

По негови думи е щяло да се види кой използва добри експерти.

Никой нищо не представи, всички избягаха. Нека другите да си покажат проектите, иначе ще ни го откраднат, настоя Марешки.

Запитан дали „Воля“ ще присъства в следващия парламент, той заяви, че това ще се разбере между март и май догодина.

По негови думи най- ранната дата за парламентарните избори през 2021 г. е 28 март, а най-късната – 23 май.

Марешки бе категоричен, че изборите не трябва да се отлагат.

Относно мерките, предприети от управляващите срещу коронавируса, лидерът на „Воля“ заяви, че може да се приеме, че са леко закъснели. Никой в света обаче не можел да даде формулата за борба с COVID-19.

Припомняме, че ГЕРБ внесоха предложението си за нова Конституция, събирайки 127 подписа – подкрепата за проекта, който се наложи да бъде редактиран още веднага, дойде от коалиционните партньори от Обединени патриоти, както и от депутати от „Воля“ и независими. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също бяха против.

На 14 август премиерът Бойко Борисов в своя изявление предложи да се свика Велико народно събрание и да бъдат направени промени в Конституцията. Тогава Борисов обеща, да се оттегли в деня, когато бъде свикано Велико народно събрание.

Междувременно първото предложение за нов Основен закон на ГЕРБ, което бе внесено тържествено в Народното събрание, бе основно редактирано.

В крайна сметка при гласуването в парламента на 25 ноември предложението за ВНС и нова Конституция не мина.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Мъж и жена загинаха при пожар в дома си в Хасковско

Покривът на къщата е рухнал отгоре им, докато са спели