Реклама

https://www.gerb.bg/bg

И ТЕЦ „Марица изток -2“ се включва на регулирания пазар на ток

Снимка: БГНЕС

Определени количества електроенергия от държавната ТЕЦ „Марица изток – 2“ ще могат да се продават на регулирания пазар за ток. Очаква се утре енергийният министър Андрей Живков да издаде заповед за включването на определени количества ток. В противен случай тази мощност трябва да спре работа от юли 2021 г., информират от БНР.

Министър Живков участва в срещата на служебния премиер Стефан Янев с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“, свързана с цената на тока и съдбата на централата. От синдикатите настояват държавната структуроопределяща мощност да продължи да работи. За двата американски ТЕЦ-а не се споменава нищо.

Синдикатите критикуваха служебното правителство, което не внася яснота за промените в енергийната част на Плана за възстановяване и развитие, който ще бъде внесен следващия месец в Европейската комисия.

Миньорите казаха на премиера Янев много ясно, че те няма да приемат нещо, което не е написано и начертано във времето как изглежда и как е финансирано, и как тяхното бъдеще се вижда там„, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Реката в руския Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол близо до руския...

Адв. Людмил Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова – Димитров

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи, заяви Рангелов

Почина дизайнерът Роберто Кавали

Дизайнерът Роберто Кавали, създател на марката Roberto Cavalli, е починал...

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img