И ТЕЦ „Марица изток -2“ се включва на регулирания пазар на ток

Очаква се заповед от Андрей Живков

Прочитания 625
0 0
Снимка: БГНЕС

Определени количества електроенергия от държавната ТЕЦ „Марица изток – 2“ ще могат да се продават на регулирания пазар за ток. Очаква се утре енергийният министър Андрей Живков да издаде заповед за включването на определени количества ток. В противен случай тази мощност трябва да спре работа от юли 2021 г., информират от БНР.

Министър Живков участва в срещата на служебния премиер Стефан Янев с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“, свързана с цената на тока и съдбата на централата. От синдикатите настояват държавната структуроопределяща мощност да продължи да работи. За двата американски ТЕЦ-а не се споменава нищо.

Синдикатите критикуваха служебното правителство, което не внася яснота за промените в енергийната част на Плана за възстановяване и развитие, който ще бъде внесен следващия месец в Европейската комисия.

Миньорите казаха на премиера Янев много ясно, че те няма да приемат нещо, което не е написано и начертано във времето как изглежда и как е финансирано, и как тяхното бъдеще се вижда там„, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Синдикатите искат да разберат какъв ток и на каква цена ще имат и хората, и бизнесът

Марица изток 2 е поставена на колене