И общинските поликлиники в София се включват в имунизацията срещу COVID-19

Прочитания 1302
0 0
Снимка: БГНЕС

336 имунизации са направени в неделя в трите софийски общински болници и 12 Диагностично-консултативни центрове (ДКЦ), съобщиха от Столична община. Ваксинациите са в трите многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ.

Във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще продължи поставянето на ваксини и на записалите се граждани от третата фаза на националния план за имунизация срещу COVID-19.

Имунизации срещу COVID-19 се поставят и в поликлиниките – 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

От понеделник, 22 февруари, е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински поликлиники (Диагностично-консултативни центрове). С наредба на кмета на София Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столична община – https://www.sofia.bg/covid-19 и на Sofia BG – Коронавирус 2019-nCovhttps://www.sofia.bg

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Румен Радев настоя институциите да защитят българите в РС Македония

Наши сънародници се оплакват от дискриминация там