Реклама

https://www.gerb.bg/bg

И Лукашенко вижда на хоризонта Трета световна война – с ядрени пожари

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че ядрена Трета световна война „се задава на хоризонта“ поради подкрепата на НАТО за Киев, съобщава „Дейли мейл“.

Той подчерта, че Русия ще използва ядрени оръжия, ако се опасява от поражение в Украйна.

Верният съюзник на руския президент Владимир Путин твърди – без да предоставя никакви доказателства – че Западът планира да нахлуе в Беларус, за да „унищожи“ страната му.

По негови думи решението на Запада да изпрати танкове, ракети и артилерия в Украйна означава, че светът е по-близо от всякога до ядрен апокалипсис.

В резултат на усилията на Съединените щати и техните сателити в Украйна беше отприщена пълномащабна война. На хоризонта се задава Трета световна война с ядрени пожари„, изтъкна Лукашенко в телевизионно обръщение.

Беларуският лидер, който позволи на Путин да използва страната му като плацдарм за своята пълномащабна инвазия в Украйна преди година, настоя, че плановете на Русия да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус не са изнудване, а шанс да „предпази“ Беларус от заплахите на Запада.

Той предупреди, че ако Путин се страхува, че силите му ще бъдат победени от Украйна, ще бъде принуден да използва ядрените си оръжия.

„Невъзможно е да се победи ядрена сила. Ако руското ръководство разбере, че ситуацията заплашва да предизвика разпадане на Русия, то ще използва най-страшното оръжие. Това не може да се допусне„, категоричен бе Лукашенко.

В планирано обръщение към нацията той заяви, че Западът трупа военни сили в Полша, на границите на Беларус, и планира да нахлуе в страната му и да я унищожи.

Повярвайте ми на думите ми, никога не съм ви мамил. Те се готвят да нахлуят в Беларус, да унищожат страната ни„, обяви Лукашенко, без обаче да предостави доказателства в подкрепа на твърдението си.

Той предупреди Украйна да не започва контранастъпление срещу нахлуващите руски войски, тъй като това ще направи преговорите между Москва и Киев невъзможни.

Беларуският президент призова Москва и Киев да започнат незабавни преговори без предварителни условия и предложи да се обяви примирие, като двете страни спрат прехвърлянето на сили и техника. Той обаче отбеляза, че войната няма да спре, „докато задграничният господар не даде зелена светлина„.

Фаталистичната реч на Лукашенко идва само дни, след като той заяви, че е принуден да разположи руски ядрени оръжия на беларуска територия поради „безпрецедентен“ натиск от Запада.

В събота Путин обяви, че Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус – за първи път след разпадането на Съветския съюз през 1991 г.

Минск твърди, че ракетите ще осигурят защита след „кампанията на натиск“ от Съединените щати и техните съюзници, насочена към свалянето на Лукашенко, който е на власт от 28 години.

По-рано днес и унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че сценарият за Трета световна война „вече не е някакво художествено преувеличение„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС

Мацката имала солидни връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди

Зелените изоставиха ПП-ДБ

Политическа партия "Зелено движение" ще се яви на изборите...

Кръвната проба потвърди, че фолк певицата Дебора е шофирала пияна

Резултатите от кръвната проба на фолк певицата Дебора потвърждават,...

Британският премиер осъди нападението на Иран (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Британският министър-председател Риши Сунак осъди въздушната атака на Иран...

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img