Реклама

https://www.gerb.bg/bg

И Корнелия Нинова очаква поредица срещи с ИТН

БСП не настоява за третия мандат, но заявила, че ако дойде при тях по волята на президента, имат готовност за разлика от първия път – на предишните избори през април месец. Toва заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

По думите ѝ червените ще се движат по нормалния политически път, ако получат третия мандат. Социалистите биха поканили служебни министри от служебния кабинет.

Но нека да се съсредоточим върху разговорите за първия мандат, призова Нинова.

Според Изпълнителното бюро на партията първо трябва да мине първата среща с ИТН, за да се чуе тяхното предложение, за да може пред колективния орган да се внесе информация и да се даде мандат как да се продължи, обясни Нинова.

Много е важно да чуем каква е тяхната представа за приоритети и програма. Логично е да има и втора среща, но за нас са важни приоритетите и програмата, уточни тя. На последно място по тежест е кой ще ги прави.

Каквото и да се случи накрая бил необходим диалог и добре, че колегите от първата политическа сила го осъзнаха, похвали тя ИТН.

Корнелия Нинова не очаква да излезе голяма драма от първите преговори с ИТН за съставяне на кабинет. „Без БСП промяната не може да стане и времето го доказва. Ние не сме статукво и сме готови за промяна„, категорична бе Нинова.

Поканата за разговори за съставяне на кабинет означава признава, че ние не сме от статуквото, изтъкна тя.

Важно е да се изпълнят чрез властта нашите съществени политики, за които настояваме от години, каза Нинова в отговор на въпрос дали за БСП е важно да бъде във властта. Ние имаме идеологически образ и профил, години наред отстояваме политики и за нас е важно да намерят място в програмата на бъдещото правителство, подчерта Нинова.

Според нея въпрос на избор е на партиите на промяната с кого искат да направят промяната – с БСП или ДПС. Не виждам как може акцията за Росенец, спорът за Росенец в парламента, да се съчетае с общо управление с ДПС. Това е дълбоко противоречие, посочи тя.

Лидерът на БСП коментира какви тежки спорове се очаква да имат депутатите в 46-о Народно събрание – по преизчисляването на пенсиите и приемането на актуализация на бюджета. Ние имаме различни представи за увеличаване на пенсиите. Право на служебния кабинет е да внесе актуализация, каза Нинова.

За вътрешнопартийните борби в БСП, Нинова заяви, че темата не касае само нея и партията. Тя прочела интервюта от нейните другари, че БСП не трябвало да подкрепя съставянето на бъдещия кабинет.

Моделът ГЕРБ не е приключил и тези, които твърдят, че са си отишли – избързват. Наистина трябва да направим така, че този модел да не се реставрира и да не се връща„, коментира Нинова.

За това как биха се отразили едни следващи избори на БСП, Нинова вярва, че ако утре на пленума на партията се проведат сериозни разговори, резултатът при трети избори може да се подобри. Утре ще имаме много обективен цялостен анализ и много конкретни предложения за действия оттук нататък, увери тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изненадващи атаки – за руската армия в Украйна няма Ден на траур (ОБНОВЕНА)

Генералният щаб на Украйна отчита за изминалото денонощие 75...

Вежди Рашидов към Борисов: Първи и повече компромиси – не (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=672nSYvSwe0 Не е драматично, че ще има нови предсрочни парламентарни...

САЩ настояват Израел да се въздържа от военна операция в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън в понеделник повтори позицията на...

Прокуратурата разследва бившия кмет на Благоевград

Образувано е досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление за...

Повторното явяване на матура да бъде платено, предлагат от МОН

Министерството на образованието предлага повторното явяване на матурата да...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img