Реклама

https://www.gerb.bg/bg

И БСП вече гледа към третия мандат

Корнелия Нинова

Стабилност на държавата пожела в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя ще се бори за политическа стабилност чрез съставянето на редовно правителство. Очевидно всички гледаме към третия мандат, подчерта червеният водач. Третият мандат е мандат на разума, смята Нинова, която настоя да се спре с емоциите.

Нинова иска кабинет с третия мандат, но без задкулисни договорки.

Борба с бедността, неравенствата и мерки в подкрепа на семействата иска Корнелия Нинова. Крайно време е да обърнем внимание на качеството на учениците, настоя тя. Здравноосигурените да не доплащат и да се минимизира търговията в здравеопазването. Втора година си говорим за понятието енергийна бедност, заяви Нинова и се обяви за преизчисляване на пенсиите. За да се случи това, трябвало развита икономика. Зад фасадата на ПВУ се прокарвали лобистки закони, чрез които се обслужвали лобистки интереси. Част от данъците да остават в общините, искат още левите. Те плащали с 20% по-скъп газ от бизнеса.

Нинова поиска най-накрая да се направи съдебната реформа. БСП иска борба с битовата престъпност и страната ни да влезе в Шенген. В същото време България да се въздържа от прием на украински войски на наша територия, както и да внимаваме кога влизаме в Еврозоната. Тази сесия може да върне разум и перспектива за България, но може и да задълбочи кризата, посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП отново разкритикува едноличната власт на Румен Радев.

Припомняме, че вчера по време на срещата, организирана от „Продължаваме промяната“, стана ясно, че БСП обмисля дали да подкрепи правителство с втория мандат и по-скоро това няма да се случи. Така остава отворен въпросът на коя политическа партия ще избере да даде третия мандат държавният глава Румен Радев. До този момент последователно през 2021 г. и 2022 г. и въпреки напрежението по между им Радев даваше мандата неизменно на БСП.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

Русия унищожила 5 бази на бойци в Сирия

Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци...

Западни дипломати са предали чрез Турция послание за деескалация към Иран

Западните държави се опитаха да изпратят послания на Иран...

Не достигат парите за разрастващия се оръжеен сектор на Украйна

Стотици украински бизнеси, произвеждащи оръжия и военно оборудване, се...

Бойко Борисов вдигна ръце от темите „президент“ и „Главчев (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=nGBwNJ45p8I Темата "президент", темата "Главчев" няма да коментирам, защото я...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img