И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

Views 81757
0 0

БСП стопира преговорите за съставяне на ново правителство в рамките на текущото народно събрание с „Продължаваме промяната“. Причината – изгонването на 70 души от посолството на Руската федерация у нас, което не било координирано с коалиционните партньори.

Това заяви след заседание на ръководството на „столетницата“, проведено в Народното събрание партийният лидер Корнелия Нинова, а точните й думи бяха, че социалистическата партия „замразява“ разговорите.

Стопираме всякакви преговори за съставяне на ново правителство с ПП. Решението на бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в дипломатическата история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас това е абсолютно неприемливо – и по начина, по който е взето това решение, както и по съдържанието, което има това решение„, каза лидерът на „Позитано“ 20.

Търпението се е изчерпало, остра бе Нинова. Макар и многократно попитана, тя не влезе в хронология кои са били другите еднолични решения, с които левицата не е била съгласна.

Решението за изгонването на дипломатите не било съгласувано, както и потвърдила вицепрезидентът Йотова. „Който твърди такова нещо, както например вицепрезидента Йотова, да извади и докаже това решение„.

Социалистите и ще седнат на масата на преговорите с ПП само ако Кирил Петков не е номинацията за премиер.

Лидерът на БСП настоя още и президента Радев да свика КСНС по темата. И още – ще искат и закрито заседание на Народното събрание, на което да бъде изслушан директорът на ДАНС.

За доклада, който е изготвил и предоставил до този момент, може би единствено на г-н Петков. Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, то значи има нещо сбъркано в държавата„, добави тя.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ПП се надява до петък Нинова да преосмисли позицията си

Сега имаме нова информация на масата, трябва да седнем, да обмисли, да се върнем на масата на преговорите, където се надяваме БСП да осмисли своето становище. Toва заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пред журналисти в парламента след като БСП обяви решението си да не участва […]