И Amazon съкращава персонал

Екип на News24sofia.eu

Компанията освобождава 10 000 служители

Views 11246
0 0

Технологичният гигант Amazon започна да съкращава персонал, информира БиБиСи. Компанията планира да съкрати 10 000 работни места, приблизително 3% от служителите си.

Това се случва на фона на закриването на хиляди работни места в технологичната индустрия, тъй като фирмите виждат забавяне на продажбите на фона на нарастващите опасения за икономически спад.

Компанията вече въведе замразяване на наемането и спря някои от разширенията на складовете си, предупреждавайки, че е наела прекалено много служители по време на пандемията.

Amazon също така предприе стъпки за затваряне на някои части от бизнеса си, отменяйки проекти като личен робот за доставка.

Цената на акциите на Amazon падна с повече от 40% тази година, тъй като се бори със забавянето на онлайн продажбите. Други големи технологични компании вече обявиха големи съкращения, тъй като намаляват разходите.

Припомняме, че Meta, която притежава Facebook, Instagram и WhatsApp, обяви, че ще съкрати 13% от работната си сила. Имаше и масови съкращения в Twitter, след като Илон Мъск закупи социалната мрежа.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Заловиха група от 13 мигранти в София

Те са хванати на околовръстния път в столицата