Христо Проданов изненадан от съвпаденията с ИТН

Все още не се говори за имената в кабинета

Views 8336
0 0
Снимка: архив БНР

Не имената, а хората са важни – основно изискване да са компетентни, специалисти и да са с добро име. Това е едно от очакванията на БСП, които изказа Христо Проданов в студиото на Нова телевизия по повод продължаващите разговори на „Има такъв народ“ с останалите парламентарни сили. „Съвсем отговорно и отворено пред обществото водим тези преговори, за да можем после да кажем защо подкрепяме или не правителството„, увери Христо Проданов.

И до този момент по време на преговорите не е представено нито едно име за кандидат премиер или номинация за министър. Името на Петър Илиев за кандидат за премиер също не е обсъждано.

Мандатоносителят има правото да предложи Министерския съвет. По-важно, което има значение и което всъщност е битката, която водим, е промяната на модела.“

Според депутата парламентът е водещият фактор в управлението, а министрите са изпълнители на политиката на мнозинството в парламента.

Сравняваме позициите между двете партии. Бяха определени пет приоритета, по тези теми провеждаме разговори. Нашата задача е да представим, там където срещаме нашите приоритети с тези на „Има такъв народ“, на Националния съвет и той да вземе решението оттам нататък. Нашите съвпадение са изненадващи„, каза Проданов.

Припомняме, че вчера се проведоха разговорите между БСП и ИТН по темите за социалната политика и здравеопазване, както и разговорите за енергетиката.

Според Проданов двете партии споделят общи приоритети както в здравеопазването, така и в социалната политика. По време на преговорите не се е срещнало нещо, което да е в сериозен разрез с разбиранията на БСП, добави още депутатът от левицата, но и уточни, че Националният съвет ще каже дали БСП ще се откаже от АЕЦ „Белене“.

Изкуството на преговорите е доста сериозно и изисква отстъпки от всички страни, за да стигнем до някакво споразумение. Но това предстои на България в следващите години. Поне 10 години шарен парламент и трудно формиране на мнозинства„, очаква Христо Проданов, затова е политическите сили трябва да изградят култура на преговори.

Припомняме, че първия кръг от преговори между „Има такъв народ“ и останалите парламентарни партии бе посветен на съдебната реформа, а Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ заяви, че е установено припокриване на 95%. Не толкова категорични бяха от „Демократична България“ обаче.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Подписка за справедливо наказание за прегазеното дете в с. Братаница

Стартира подписка в Пазарджик и в още няколко населени места в региона с искане за справедливо наказание на полицая, който преди седмица прегази 8-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница, съобщи NOVA. Ден след инцидента 43-годишният полицай бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. и оттогава […]