Христо Петров пита НС дали не трябва да дойде главния прокурор заради „шепа нещастни фашисти“ (ВИДЕО)

Вигенин му обеща да провери

Views 51946
0 0

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, зададе въпрос от трибуната на парламента. „Имам един въпрос. В тази зала, в редиците има добри специалисти, финансисти, медици, ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 души, които са гласували за мен и им кажа – „Елате да влезете в НС, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв. Не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Питам дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?“

Питането на Петров дойде в отговор на декларация от трибуната на депутати от „Възраждане“, която пък бе отговор на сутрешна декларация на „Продължаваме промяната“, че вчерашния протест срещу зеления сертификат е „хулиганска проява“.

Въпросът на Христо Петров предизвика отговор на председателстващия заседанието днес Кристиан Вигенин, който обяви, че ще направи правна справка дали могат да се направят такива действия.

Николай Ангов, който представи декларацията на ПП, също взе думата и показа статистиката от НСИ за смъртността в България. „Не съм правил внушения, не съм плашил никой, не съм изнасял неистински данни. Това са данните на Народното събрание„, поясни той с лист таблици в ръка.

Депутати от „Възраждане“ пък обявиха, че има зрелищен провал на воденето на заседанието и реда в залата. Крум Зарков от БСП защити ръководството, че „не е изпуснато заседанието“ и посочи, че дори вчера, когато хора са нахлували в сградата, Вигенин е удържал нервите си.

В тази връзка Кристиан Вигенин цитира член 152 от правилника на НС, в който се казва, че депутатите трябва да спазват поведение, да не нарушават работата на парламента и да пазят авторитета на парламента, като припомни, че е обърнал внимание още на първото изказване на представител на „Възраждане“, който призовал народът да влезе в НС.

Залата не е изпусната, тя е тук, както и всички депутати„, приключи спора Вигенин.

Декларацията, която предизвика краткия спор, дойде от Цончо Ганев от „Възраждане“. „В началото на работния ден групата на ПП си позволи да направи за пореден път това, което говорих вчера, а именно да потъпква правата от трибуната и да ни обвинявате в неща, които не сме направили, позволихте си цинизма да ни обвинявате„, каза той.

По думите му „отговорността за това, което се е случило вчера и на това, което ще продължи да се случва по тази тема, е изцяло на плещите на „Продължаваме промяната“, коалицията и премиера Кирил Петков.

Премиерът бе обвинен, че обществото ни е силно фрагментирано и трябва да се прояви държавническо мислене. Обвинен бе и здравният министър, който признал, че се изпълняват ангажименти, които нямат общо с важното за нас като държава. Отказахте да чуете мнението на хората на площада, каза Ганев.

Цинизъм е да прехвърляте отговорността върху всички други, посочи още депутатът. Всички в черните си костюми се скрихте, категоричен бе той и подчерта, че е отказан диалог.

Няколко часа по-късно лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на Петров във Фейсбук, подчертавайки, че уважава правото на лично мнение на всеки човек.

Той заяви, че разбира реакцията на Петков, след като само след месец управляващите са се срещнали с „народната любов“.

Той подчерта, че вчерашният протест е бил на всички свободни хора, а не на „Възраждане“, поради което изрази недоумение как така Петров нарича „шепа нещастни фашисти“ хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания.

Има начини и методи, по които може да обориш всеки свой опонент, опитът за нападки и обиди от трибуната на парламента говори само за едно: страх“, категоричен е Костадинов.

Той заяви, че има лошото предчувствие, че след „промяна“ ще има тежка катастрофа.

Новите управляващи са наследили от предшествениците си рядката болест, която спохожда самозабравили се управници, и тя се нарича късогледство. Късогледството води до тежки удари в близки опасни обекти като недоволството на българския народ. Примери затова, колкото искаме„, подчерта Костадинов.

/Видео: „Любослвие“.БГ

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Обмислят създаването на сайт за нежелани реакции от ваксините у нас

Неговоренето за страничните ваксини било минус