Христо Иванов зове за нулева зависимост от Русия

Views 17905
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Руската федерация от десетилетия преследва целта си за пренареждане на световния ред. За това настоя от трибуната на НС Христо Иванов. България с действие или бездействие обслужваше путиновия режим, според него. Да се премахнат всички форми на уязвимост, искат ДБ.

В същото време управлението затъвало в дребни проблеми, според него ,а опозицията критикувала властта, вместо да подкрепи с опитите да се отърсим от руско влияние. Иванов иска коалицията да има ясна позиция. Службите за сигурност трябва да се с укрепен капацитет, за закриване противодействат на руско влияние у нас. Трябва да се засили и капацитета на Съвета за сигурност към МС. Армията трябва да бъде превъоръжена, искат още от ДБ.

Национална цел трябва да е нулева зависимост от Русия по отношение на енергийните доставки, иска още Христо Иванов. Също така трябва да има български пакет от санкции срещу Русия.

Той постави въпроса и за съдебната реформа. Ще настояваме тези приоритети да залегнат в една управленска програма, обяви Иванов. Затова и започват разговори в НС и тези приоритети да залегнат в актуализацията на бюджета. Не е време за поредните изборни драми, по думите му.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бизнесът не вижда чуваемост за цените на тока

Исканията на работодатели и бизнес е било компенсацията за небитовите потребители да е в размер на 75% за дружествата, като остават 25% да са за капитализация на дружествата. Това каза Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България пред БНТ. Той обясни как са протичали преговорите – първо имало […]