Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов убеден, че институциите са обслужващ персонал на корупционни далавери

След като чешката прокуратура се задейства по въпроса с продажбата на ТЕЦ „Варна“ на Ахмед Доган, „Демократична България“ ще ѝ предостави всички материали, които има по казуса.

Това заяви съпредседателят на обединението Христо Иванов във видео, излъчено на живо от варненската централа.

Когато каскетът Гешев се прави на, как беше казал в онзи запис – на идиот, ние ще разчитаме на чешката прокуратура, търсим чешката прокуратура, ще търсим възможност с чешките политици, които вдигнаха шум по казуса, заедно да направим постъпки пред Европейската комисия. Ние няма да се откажем да шумим по тази тема, подчерта Иванов.

Той припомни историята с продажбата на ТЕЦ „Варна“ и с получаването на студения резерв след изненадващия отказ на държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ от него. Припомни и сигналите, които подаде в прокуратурата през юли и август, до институции като Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, както и въпросите до ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Когато ние започнахме да шумим, замразиха студения резерв, премахнаха тази схема, но всички регулаторни институции, които сигнализирахме, не направиха нищо. Пълно мълчание. Институциите в България – регулаторите, прокуратурата, изпълнителната власт, са само обслужващ персонал на корупционните далавери, изтъкна още Иванов.

Той припомни и че на фона на протестите през лятото тихомълком бе удължен мандатът на близкия до Ковачки и ДПС Владко Владимировски като член на КЕВР. Така стана възможно ДПС и приближените на Доган сега да имат блокираща квота в енергийния регулатор.

В парламента ще започнем постепенно отвоюване на всички регулатори. Защото без да свършим и тази работа, ние никога няма да можем цялата тази корупционна класа да я лишим от възможността да задушава страната ни, да краде нашето собствено бъдеще, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

На тези избори въпросът, за който ще се гласува ще бъде: „Ще може ли България да излезе от това дъно?“. От дъното, на което е закотвена от ГЕРБ и корупционната клика около Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Защото на това дъно тя е едновременно най-корумпираната и най-бедна страна в ЕС. Защото корупцията и бедността са двете страни ан една и съща монета – докато едни стават богати, други се натискат надолу, за да станат бедни и им се крадат не само доходи, краде им се бъдещето. Ние на тези избори трябва да пречупим гръбнака на тази корупционна класа и да си вземем страната обратно, допълни Иванов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар в двора на пловдивската болница „Св. Георги“

Горене на отпадъци предизвика пожар в двора на Университетската болница...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

ЕС обсъжда във вторник Израел и региона след атаките

След иранските атаки срещу Израел свиках извънредна среща на министрите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img