Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов съжалява, че опозицията не получила повече комисии

Снимка: архив БГНЕС

Не сполучихме да удържим този парламент. Нека се опитаме да дадем отговор на въпроса как ще се управлява републиката и какво управление ще има.“ За това призова съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в декларация от трибуната в последния работен ден на 47-то Народно събрание.

Трябва да излезем извън размахванията на пръсти, слогани и декларации, с които се замеряме, но да си кажем „благодаря ви“. Тук се сблъскваме и целта трябва да е нещо повече, отколкото сме ние самите, каза Христо Иванов в началото на речта си. Той поиска прошка, ако е засегнал някого от народните представители.

Трябва да си дадем сметка, че отиваме на предсрочни избори, които да възпроизведат поредната кампания, или да се опитаме да бъдат малко по-различни и да дадат отговор на въпроса как да излезем от спиралата на политическата криза. Как ще се управлява България оттук нататък е най-важният въпрос, посочи Иванов.

Христо Иванов съжалява, че депутатите забравили разбирането, че Народното събрание съществува заради опозицията. Парламентът не е място в което се управлява властта, а тя се дава на избори. Парламентът съществува, за да може да е спирачка върху твърде лесните и бързи решения, обясни Иванов.

Според него депутатите сбъркали, че не дали адекватно представителство на опозицията в комисиите.

Трябва да събираме тъканта на обществото, а не просто да формираме мнозинства в парламента. Парламентът е роза на времена – време на Наказателния кодекс и време на геополитика„, изтъкна той.

Христо Иванов е на мнение, че ако няма в партиите автентична култура на колективно носене на отговорност и взимане на решения, никога няма да се справим с корупцията. Трябва да постигнем съгласие да реформираме така прокуратурата, че да бъде ничия. Това е трудно, бавно, пречи на моменти, призна той.

Христо Иванов пожела здраве на депутатите, да отделят време за семействата си и да го използват, за да се почувстват по-добри хора. ДБ ще се явят на изборите със здрав разум в политиката.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, осквернил гроба на патриарха

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за 37-годишния...

МВнР кани чужди организации като наблюдатели на предстоящия вот 2 в 1

Министерството на външните работи е отправило покани за международно...

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Летище Бургас с нов директор

Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски

Ако не се лекува своевременно, мезентериалната венозна тромбоза може да доведе до фатален изход

Мезентериалната венозна тромбоза е рядко, но животозастрашаващо състояние. Мезентериална...

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

С 47% скача броят на възрастните самотно живеещи японци до 2050 г.

Броят на възрастните самотно живеещи граждани в Япония, вероятно...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока

Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img