Христо Иванов: С форсмажора Нинова създава напрежение

ПП и ДБ против радикалния форсмажор

Views 13913
0 0

Моето лично мнение, моята лична позиция е, че форсмажорът не е най-доброто решение в настоящата ситуация. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Ракшиев.

Той обясни, че ПП са запознати с предложението на Нинова. Към момента официално то не е постъпило в деловодството, а когато това стане официално, тогава от ПП ще могат и официално да го коментират, но: „Форсмажорът не удачното решение на ситуацията„, посочи Ракшиев.

Ракшиев не смята, че са положени достатъчни усилия, за да се види дали форсмажорът е достатъчно издържан. Това е едно решение, на което трябва да се даде време, за да се видят какви са възможните рискове, каза още Ракшиев.

И от парламентарната група на „Демократична България“ се противопоставят на радикалната и необоснована мярка „форсмажор“, стана ясно от думите на Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той обясни, че има проблем в разплащането на фирмите, разработват се мерки от Министерство на финансите, но форсмажорът е необоснован. С ДБ не е съгласуван форсмажорът и няма да подкрепят такава мярка, тъй като тя твърде радикална. Според ДБ има други инструменти, които не създават стрес.

Обявяването на такъв тип радикални мерки без обсъждане, без внимателна преценка на цялото въздействие, включително и психологически, създава усещане за напрежение – нещо, което в този момент не ни трябва, подчерта Христо Иванов.

Той призова медиите да не го карат да влиза в ролята на политически тълкувател. Христо Иванов очаква Министерство на финансите да предложи своите идеи за механизъм за балансираност на финансовите реалности на фирмите и върху техните предложения да има обсъждане. ДБ ще настоява „еър полисингът“ да продължи, защото България има обективна нужда от охрана на небето си. „Форсмажор не подкрепяме, а „еър полисинг“ подкрепяме„, отсече Христо Иванов, който няма информация дали САЩ ще пускат от България системи за противоракетна отбрана.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна иска сателитни данни от Япония в помощ срещу Русия

Токио обмисля дали това е политически приемливо