Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов притеснен: Нови избори, ялов парламент и хаос…

Снимка: архив БГНЕС

Това подтиква страната не само към още една крачка към избори, но и заплахата към неуправляемост и хаос„. Това мнение изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред журналисти в парламента след решението на БСП.

Той призова всички към здрав разум и успокояване, като да се намери начин да се излъчи управление, което да предотврати случването на хаос. Иванов има сериозно притеснение, че не просто отиваме към избори, но и към още един парламент, който ще е ялов и няма да излъчи управление.

ДБ нямат кандидат за премиер, защото нямат мандат за съставяне на правителство. Разумно е оттук нататък всички теми да бъдат на масата, да се намери работещ вариант да се възстанови управлението, настоя Христо Иванов.

Той настоя да се обсъдят всички възможни варианти да се състави правителство в настоящия парламент. Най-лесно се фокусираме върху персоните, но трябва да си поговорим за приоритети и съдебна реформа, затова кой е готов и да се отпуши проблемът за Шенген, настоя депутатът от ДБ.

Аз мисля, че много хора с правилна политическа подкрепа могат да свършат някаква работа. Кирил Петков включително„, изтъкна Христо Иванов.

За да може да има евроатлантическа коалиция, трябва и борба с корупцията, някои готов ли е да се реформира прокуратурата.

Христо Иванов призова медиите да не очакват от него да се присъединява към обвиненията към Кирил Петков, но припомни, че това, което са казвали ДБ за коалицията е, че не работи добре и не е добре сглобена. Днешното изявление на БСП нищо не е променило и трябва да се търси възможност страната да се управлява, което е по-важно от това да се управлява, каза Христо Иванов.

За изгонването на 70 руски дипломати, според Христо Иванов въпросът не е какво има в ДАНС, а е редно да се възстановят пропорциите между дипломатическите отношения между България и Русия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БСП иска оставката на Росен Желязков (ВИДЕО/ДОКУМЕНТ)

https://www.youtube.com/watch?v=KTQ4HMQ3kZg Парламентарната група на БСП за България поиска оставката на...

Северна Корея пусна песен, възхваляваща лидера Ким като „приятелски баща“

Северна Корея пусна нова песен, възхваляваща лидера Ким Чен...

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Кремъл: Изземването на замразени руски активи би създало опасен прецедент

Всяко действие на Съединените щати за изземване на замразени...

Новият пакет военна помощ на САЩ тръгва за Украйна до дни

Първите доставки на американска военна помощ, включително тактически ракети...

Джигити с 90 км/ч над разрешената скорост засече полицията в Сливенско

Превишаване на разрешената скорост с над 90 км/ч са...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img