Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Христо Иванов предусеща трудно управление и преходен характер

Снимка: архив БГНЕС

Ние предложихме формата на подписване на споразумение на база на двустранни споразумения, отразява логиката на формиране на тази конструкция, има мандатоносител, който е формирал коалицията на базата на двустранни преговори, коментира пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ и председател в оставка на „Да, България“.

Мандатоносителят договаря условията, при които получава подкрепа от конкретната друга политическа формация. Христо Иванов предусеща трудно управление, което може да се окаже с преходен характер.

То ще бъде конструкция – изключение, която да е мост между епохата на Бойко Борисов и новата политическа конструкция. Основната характеристика на това управление е, че е първото след Бойко Борисов. Тепърва ще проличи какъв ще е новият политически пейзаж. Затова говоря за преходен характер. Той може да проличи след местните избори„.

Относно министрите в новия кабинет Иванов добави, че мандатоносителят, за да постигне мнозинство, се е налагало да приема щети.

Ако съветниците в министерствата се държат като надзорници без полезна функция, един политически кабинет има начини да ги изолира. Нашата стратегия ще бъде това да са полезни хора, полезни като координатори между екипа и нас, с оглед на формиране на общо съгласие по политики. Министърът Х не може сам да си прокара дневния ред през парламента, ако няма подкрепа на цялото мнозинство„.

Тук и сега трябва да реформираме прокуратурата, това е приоритет, за който няма да се съгласим да бъде отменен и оставен за по-късно„.

Реформата на службите е изключително важен приоритет за ДБ

Разбираме, че по време на служебното правителство трябваше да се направят смени в условие на спешност. Назначаване на постоянни титуляри от служебно правителство според нас не беше добра идея. Трябва да се ребалансира сектора, за да има гарантиран парламентарен контрол върху него„.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двегодишно зад волана се вряза в маси на заведение в Монтанско

Двегодишно дете подкара автомобила на баща си и се...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

Иран отрича скоро да получи руски изтребители Су-35

Техеран опровергава информация за предстояща доставка

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img