Христо Иванов получи мандат от „Да, България“ да преговаря с ПП

Екип на News24sofia.eu
Views 10250
0 0

Националният съвет на „Да, България!“ даде мандат на председателя в оставка Христо Иванов да води преговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство.

Освен това беше възложено Изпълнителният съвет в оставка да организира техническата подготовка на Национална конференция и да продължи да изпълнява функциите си до провеждането й.

Създадена беше работна група, която да разработи правила за номиниране на кандидати за председател и членове на управителните органи, както и за промени в устава на партията.

До една седмица работната група трябва да предложи проект за покана за свикване на Национална конференция. Поканата ще бъде обсъдена и гласувана на следващото заседание на Националния съвет.

Припомняме, че вчера ПП вече проведе три „много конструктивни“ срещи – с ДБ, „Има такъв народ“ и БСП.

Още преди вота в неделя, а и след оповестяването на резултатите от гласуването двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев дадоха заявка за диалогичност с всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ и ДПС.

Преди дни пък лидерът на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че подава оставка. Причината беше слабото представяне на парламентарните избори на ДБ , които се наредиха на едва шеста позиция с около 6% подкрепа.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Симеон Дянков очаква подводни камъни - България нямала култура за големи коалиции

Подводни камъни ще има, защото България няма култура за големи коалиции. Това заяви пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите. Според него въпреки че преговорите са започнали бързо и с оптимизъм, бързо ще влязат в трудности – например за това какво да се направи в енергетиката, влизането в еврозоната. […]